Întârzieri la cursele aeriene de pe Otopeni și Băneasa. Ce se întâmplă în aeroporturi

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 10:13
Întârzieri la cursele aeriene de pe Otopeni și Băneasa. Ce se întâmplă în aeroporturi GALERIE FOTO
Întârziei la Otopeni și Băneasa! Nincosirle nu se potolesc

Cursele aeriene pot întârzia chiar și 30 de minute, din cauza degivrărilor! Compania Națională Aeroporturi București (CNAB)a anunțat că toate cursele aeriene care pleacă de pe aeroporturile din București vor avea întârzieri. Vremea rea strică programul puctual al aeronavelor.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că 27 de județe se află sub o atenționare a Codului galben de viscol. Acesta se va extinde până în cursul zilei de miercuri. Întreaga țară este cuprinsă de zăpezi. Intensificările vântului vor avea viteze la rafală de 44-45 de km/h, iar senzația rece este accentuată.

Cursele aeriene de pe Otopeni și Băneasa, întârzieri din cauza codului galben de viscol

Compania Națională Aeroporturi București a anunțat în cursul zilei de azi, marți, că toate cursele aeriene care pleacă de pe aeroporturile din Capitală vor avea întârzieri de minim 30 de minute. De asemenea, meteorologii au avertizat codul portocaliu de vânt, fapt ce va înrăutăți situația.

Cursele de pe aeroporturile din București au întârzieri de peste 30 de minute!
Cursele de pe aeroporturile din București au întârzieri de peste 30 de minute!

“Operarea este normală pe aeroporturile Henri Coandă şi Aurel Vlaicu, dar în condiţii de ninsoare. Sunt întârzieri minime (sub 30 minute) la unele curse, ca urmare a operaţiunilor de degivrare. Suprafaţa de mişcare este curată, dar se intervine constant pe piste, platforme şi căi rulare pentru îndepărtarea zăpezii”, au anunțat reprezentanții companiei.

Județe vizate de Codul galben de viscol

Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj şi Timiş. Pe creste, vântul va urma să sufle cu rafale de peste 10-120 de km/h. Pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor atinge 60-65 de km/h. în regiunile sudice și centrale. În partea de vest, nord și centrul teritoriului României vor fi precipitații slabe cantitativ, majoritatea sub formă de ninsoare. Tot în ziua de miercuri, 16 ianuarie, în zonele joase de relief, precădere în vest și nord-vest, precipitațiile vor apărea mixte, fapt ce va favoriza depunerile de polei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×