ING România, anunţ pentru toţi clienţii! Lansează un nou produs în România

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
12/12/2019, 17:34
ING România, anunţ pentru toţi clienţii! Lansează un nou produs în România
ING Bank își surprinde clienții cu un nou produs. Sursa foto: romaniatv.net

ING România, una dintre cele mai cunoscute unități bancare de pe teritoriul țării noastre le-a pregătit clienților săi un nou produs inovator, menit să le ofere mai multă stabilitate din punct de vedere financiar. Este vorba despre Ipotecar 7Fix, un credit cu ipotecă și dobândă fixă în primii șapte ani.

ING lansează un nou produs destinat românilor care își doresc să achiziționeze o locuință

Practic, acest serviciu oferă atât protecție împotriva fluctuațiilor ratelor dobânzii, cât și control total asupra ratei lunare, care în primii șapte ani rămâne neschimbată. Ulterior perioadei de dobândă fixă, aceasta devine variabilă, formată din indicele de referință IRCC și o marjă fixă.

Aprobarea financiară a produsului se obține pe loc, cursul de schimb valutar este unul preferențial, iar dobânda se reduce semnificativ în cazul în care clientul optează și pentru asigurare de viață. În plus, clienții pot vizualiza detaliile creditului, descărca graficul de rambursare și efectua oricând și oricât doresc rambursări din suma acordată direct în aplicația de internet banking ING Home Bank.

Anunțul reprezentanților ING

Lansarea acestui produs reprezintă încă un pas într-o direcție prioritară pentru noi, creditarea responsabilă, respectând în același timp promisiunea unei experiențe simple. Prin creditul ipotecar ING 7Fix oferim clienților timp de șapte ani predictibilitatea sumelor lunare de plătit, rata fiind fixă.

Dobânda anuală în primii șapte ani este cuprinsă între 5,49% și 6,09%, în funcție de suma finanțată și de achiziționarea asigurării de viață. Deja unul din patru clienți din România aleg să se protejeze de fluctuațiile dobânzilor, optând pentru produse de creditare cu rată fixă pe o perioada cât mai lungă de timp.

 Dobânda noului credit ipotecar în primii șapte ani este apropiată de cea a produselor similare din piață cu rată fixă pe cinci ani, oferind doi ani în plus de protecție împotriva neprevăzutului.

Politica sănătoasă de creditare a fost o constantă pentru ING în toții anii de activitate și a fost cea care a adus stabilitate clienților noștri în perioada crizei financiare de acum un deceniu, dar și cea care ne ține rata de credite neperformante mult sub media pieței, la 3,4% în prezent, prin încurajarea creditării responsabile”, au transmis reprezentanții ING Bank printr-un comunicat de presă dat publicității recent.

Cui se adresează un astfel de credit

În ceea ce privește profilul clientului ING care optează pentru un credit ipotecar, aproximativ 30% din totalul acestora au vârste de până în 31 de ani. Doi din cinci câștigă peste 3.500 de lei pe lună, în vreme ce 71% sunt absolvenți de facultate. O treime din ei locuiesc cu părinții, iar 17% plătesc chirie. Totodată, 82% din creditele ipotecare sunt utilizate pentru achiziția unui apartament.

Cât despre volumul creditelor oferite de ING, acesta a crescut cu 9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 26.9 miliarde lei, în timp ce cota de piață a ajuns la 10% la finalul lui septembrie. Portofoliul este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clienților persoane fizice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×