ING, modificări revoluționare! Se vor retrage bani de la bancomat fără card. Comisioanele se schimbă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 08:41
ING, modificări revoluționare! Se vor retrage bani de la bancomat fără card. Comisioanele se schimbă
ING Bank schimbă comisioanele pentru plăți și retrageri din 15 decembrie. Sursa foto: dig424.ro

ING Bank va introduce din luna decembrie noi modificări legat de taxele și impozitele în euro, dar și faptul că se vor putea scoate bani de la bancomat fără a avea cardul la tine. Așadar, clienții ING primesc vești bune la final de an.

Ce modificări introduce din 15 decembrie ING Bank

Clienții care au cont la ING Bank vor putea scoate bani din bancomat fără a fi nevoie de card. Retragerea numerarului din bancomat se va face printr-un cod generat de aplicația de internet banking. Acest serviciu nu va avea niciun comision pentru clienții care își primesc veniturile la ING, dar vor fi comisionate cu 5 lei pe tranzacție pentru clienții care nu au venituri recurente la această bancă. Clienții pot retrage prin intermediul acestui nou serviciu maxim 500 de lei pe zi sau maximum 10.000 de lei pe lună.

De asemenea, reprezentanții băncii au anunțat că din 15 decembrie vor fi introduse noi comisioane ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului european 518/2019. Acest regulament obligă băncile să aducă nivelul comisioanelor pentru plăți și retrageri în euro la nivelul celor făcute în moneda națională. Asta înseamnă că taxele pentru plățile și retragerile în euro vor ajunge la același nivel cu cele în lei, în schimb comisioanele pentru clienții care nu primesc salariul la ING vor crește.

Clienții ING vor avea în continuare comision 0 la retragere
Clienții ING vor putea scoate bani de la bancomat fără a avea cardul. Sursa foto: aktual24.ro

Care sunt comisioanele care se vor schimba și cât vor costa

ING Bank a anunțat care sunt comisioanele care se vor schimba și cum vor fi taxate acestea. Transferurile interbancare în euro prin Home Bank (aplicația ING) nu vor fi comisionate, în schimb clienții care nu primesc venituri recurente la ING vor fi nevoiți să plătească 5 lei față de 0,15%, minimum 50 de lei anterior. O altă modificare pe care o prevede Regulamentul european ar fi retragerile de numerar din străinătate care vor avea comision 0 pentru clienții cu venituri recurente și scade de la 18 lei la 5 lei pentru clienții cu venituri nerecurente, potrivit profit.ro.

Prin venituri recurente se înțelege faptul că în ultimele 3 luni au fost încasate în conturile deschide la ING salarii, pensii sau chirii de cel puțin de 700 de lei/lună/cont. În această situație nu sunt luate în calcul transferurile între conturile proprii și nici veniturile din jocuri de noroc.

Comisionul de retragere fie că este de la ING, fie de la alte bănci va rămâne 0 pentru clienții care primesc veniturile în contul respectiv, în schimb va crește de la 3 la 5 pentru clienții care nu primesc salariul sau alte venituri în contul băncii. Totodată, comisionul pentru transferurile interbancare în lei va rămâne 0 pentru clienții băncii și va crește la 5 lei, față de 0 lei cât era anterior, pentru cei care nu încasează veniturile la ING în mod constant. Depunerile de numerar la bancomatele băncii nu vor fi comisionate, indiferent de monedă, în schimb, depunerile la care se folosește un cod de depunere vor fi comisionate cu 15 lei, față de 0 lei anterior.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×