Se știe că românii sunt inventivi, iar despre hoții nu mai vorbim, găsesc mereu metode noi de a fura. Într-o localitate din județul Gorj persoane necunoscute au aruncat în aer un bancomat și au furat toți banii care se aflau în aparat.
Hoții din județul Gorj au aruncat în aer un bancomat
Persoane necunoscute deocamdată au aruncat în aer un bancomat și au fugit cu toți banii care se aflau în aparat. Hoții au folosit un dispozitiv artizanal pentru a sparge bancomatul agenției bancare. Se pare că hoții au folosit o butelie cu oxigen. Incidentul s-a petrecut în comuna Polovragi din județul Gorj, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în centrul comunei, în apropiere de sediul Poliției.
„La data de 20 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că bancomatul unei agenții bancare, din comuna Polovragi, a fost distrus, fiind sustrasă o sumă de bani, prejudiciul creat fiind în curs de estimare. Având în vedere aceste aspecte, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj s- a constituit echipă complexă de cercetare, care desfășoară activități specifice în vederea identificării autorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj Victor Țuhașu, scrie Mediafax.
Hoții din Gorj sunt căutați la această oră de polițiști
Momentan nu se cunosc informații despre persoanele care au aruncat în aer bancomatul distrus de dispozitiviul artizanal. Organele de poliție care s-au deplasat la fața incidentului nu au descoperit ce sumă au furat hoții din Polovragi. Polițiștii de la secția Orașului Novaci de care aparține comuna Polovragi au deschis un dosar penal pentru furt calificat și distrugere.
IGPR a declarat că acest mod de operare, adică aruncarea bancomatului în aer este foarte folosit în multe state din Uniunea Europeană. În România primul caz de acest gen s-a înregistrat în luna octombrie 2018, iar de atunci până în prezent au avut loc 6 cazuri de distrugere şi tentativă de furt calificat şi 4 cazuri de distrugere şi furt calificat.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
„Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani. Din datele existente, a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români ( ex. – Austria şi Spania). În cazurile înregistrate în România, poliţiştii desfăşoară cercetări, în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz şi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române”, a transmis IGPR, potrivit digi24.ro.