INFOTRAFIC! Șoferi, ANM a emis o nouă avertizare de cod galben de viscol! Atenție, drumuri închise

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 11:31
INFOTRAFIC! Șoferi, ANM a emis o nouă avertizare de cod galben de viscol! Atenție, drumuri închise
ANM a emis cod galben de ninsori și viscol!

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben de ninsori și viscol în două județe. Sâmbătă s-au emis atenționări pentru vreme rea între orele 12:00 în județul Suceava și orele 11:00 la Caraș-Severin. În zonele de munte de peste cota 1800 de metri se semnalează intensificări ale vântului. Viteza acestuia va atinge peste 90-100 de km/h. Zăpada va urma să fie viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă. 

„În intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă”, potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

INFOTRAFIC! ANM emite cod galben de viscol! Unele drumuri s-au închis!

ANM a emis în cursul zilei de sâmbătă cod galben de viscol. În județul Suceava și Caraș-Severin atenționare va fi valabilă între orele 11:00 și 12:00, potrivit Agerpres. Codul galben de ninsori și viscol a curprins deja patru județe din Transilvania începând chiar de azi, 22 decembrie, de la orele 05:00. Întreg teritoriul României este dominat de precipitații mixte, vânt și polei. Prognoza arată că în zona montană Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Cluj, la intervalul orelor 05:00 18:00, va ninge, iar stratul de zăpadă se va arăta destul de consistent.

Acestea vor fi mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri. Vântul va sufla tare cu rafale de peste 80 de km/h. „Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării”, au mai specificat meteorologii ANM.

Drumuri închise din cauza viscolului

„Autoritățile judetțene au luat decizia de a închide temporar circulația rutiera pe Drumul Judetean 606A, pe tronsonul Plop i (DJ 561) – Izvoralu – Balota (DN6), din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, care face imposibilă intervenția utilajelor de deszăpezire.

Decizia a fost luată joi seară, dupa ce la fața locului s-au deplasat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea”, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Mehedinți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×