Trucuri pentru șoferi pe timp de iarnă!Mulți șoferi nu sunt pregătițisă înfrunte condițiile meteo nefavorabile, iar din acest motiv sunt anual peste 6.000 de accidente. Experții sunt de părere că șoferii pleacă la drum fără să se informeze cu privire la starea vremii.
Un alt factor de risc este acela că mașina nu este echipată corespunzător și are parbrizul murdar. Iarna este sezonul accidentelor, când oamenii plecă la drum fără a-și lua măsuri de siguranță. „Pur și simplu nu-și deszăpezesc mașina sau își deszăpezesc extraordinar de sumar: doar în dreptul oglinzii acolo, un ochean și doar prin parbriz, în dreapta conducătorului auto, tot un ochean mic, ca la tanchiști”, spune pilotul Sorin Ene pentru Digi24.
Cum se conduce pe timp de iarnă! Trucuri pentru șoferi
Iarna este un anotim dificil pentru șoferii neexperimentați, dar și pentru cei cu multă experiență. Vizibilitatea scăzută este principalul inamic al șoferilor în acest sezon. Când ne urcăm în mașină trebuie să ștergem foarte bine oglinzile. Parbrizul să fie curat, luneta dezaburită total, stergătoarele și climatizarea pornită și suntem gata să pornim la drum!
„Dacă mașina nu este curățată de zăpadă există riscul ca bucăți de zăpadă sau de gheață care s-ar afla pe autoturisme să ajungă, din păcate, pe alte autoturisme, să producă daune sau chiar accidente”, declară Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR.
Iarna, sezonul accidentelor
Cel mai des sfat pe care autoritățile îl dau șoferilor pe timp de iarnă este să nu se aventureze dacă nu știu și nu fac față cu vremea geroasă.„Înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze”, mai adaugă Georgian Drăgan.
Pilotul Sorin Ene îi îndeamnă pe șoferi să aibă întotdeauna rezervorul plin, iar la fiecare sută de kilometri să realimenteze. Potrivit statisticilor, în fiecare zi din luna decembrie mor șase oameni pe șoselele din România și există minimum trei accidente rutiere grave pe zi.