Indemnizație de hrană pentru toți bugetarii! Câți bani vor primi, lunar, toți cei care lucrează la stat

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 15:58
Indemnizație de hrană pentru toți bugetarii! Câți bani vor primi, lunar, toți cei care lucrează la stat
Bugetarii vor primi indemnizații de hrană!

Bugetarii vor avea parte de o indemnizație de hrană, în valoare de 300 de lei. Aceasta este prevăzută în cadrul legii pentru salarizarea unitară. Până în prezent, doar angajații din cadrul Ministerului de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și din cadrul Serviciilor de Protecție și Pază avea astfel de beneficii, alături de oamenii legii din localitate. Toate acestea se vor schimba, din decembrie 2018. Din acea lună, indemnizațiile pentru hrană vor fi pentru toți bugetarii.

„Până acum luau 315 lei, din care plăteau 30 de lei, deci rămâneau că aproximativ 280 de lei. Acum iau 185 lei. Pentru restul angajaților din sectorul bugetar acordarea indemnizației de hrană este un beneficiu căci ei nu primeau nimic”,  a spus Bogdan Hossu, lider la Cartel Alfa.

Indemnizații de hrană pentru bugetari!

Bugetarii vor beneficia și ei de indemnizația de hrană în valoare de 300 de lei/lună, așa cum este deja prevăzut în legea salariilor unitare.„Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei –

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, conform prevederii din legea salarizării.

Ce spune un consultant despre indemnizațiile de hrană?

 Indemnizație de hrana pentru bugetari
Indemnizație de hrana pentru bugetari

Cornel Grama, consultant fiscal, specifică faptul că indemnizațiile pentru hrannă de care vor beneficia și bugetarii vor fi acordate în funcție de timpul lucrat în luna în cauză. „Practic se înlocuiesc actualele tichete de masă, care nu erau obligatorii, cu această indemnizaţie de hrană de 300 de lei care este obligatoriu de acordat în fiecare lună”, a spus consultantul fiscal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×