Cresc de 5 ori indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, veterani și văduve de război

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 14:25
Cresc de 5 ori indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, veterani și văduve de război
Cresc indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat recent majorarea indemnizațiilor. Cei invalizi, veteranii și văduvele de război vor putea beneficia de acestea de la 1 ianuarie 2019. În prezent, indemnizațiile sunt: de 231 de lei pentru cei care au gradul II de invaliditate, care va crește și va avea valoarea de 1.000 de lei, iar cei care sunt invalizi în urma războiului, cu un grad III, vor avea o indemnizație de 900 de lei, aceasta fiind înainte de 196 de lei.

De asemenea, se prevede și o sumă lunară pe care o vor primi veteranii de răboi, dar și văduvele de război care nu s-au mai recăsătorit, aceasta fiind de 600 de lei.

Cresc indemnizațiile pentru invalzi, veterani și văduve de război!

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat joi, 29 noiembrie, majorarea indemnizațiilor, la aproape 5 ori față de sumele din prezent. La începutul ședinței de guvern, aceasta a menționat că prin această inițiativă vor fi onorați eroii. „In sedinta de astazi vom adopta masuri prin care ne onoram eroii, veterani de razboi, contribuim la bunastarea cetatenilor si generatiei tinere.

Pe ordinea de zi avem un act normativ cu valoare reparatorie pentru o categorie de persoane carora societatea le datoreaza recunostinta, iar statul are obligatia sa le asigure conditii decente de viata. Aprobam o crestere semnificativa a indemnizatiilor pentru invalizii, veteranii si vaduvele de razboi”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă, chiar la începutul ședinței de Guvern de la Alba Iulia.

Cât vor fi indemnizațiile de la 1 ianuarie 2019?

  • 1.500 de lei lunar, pentru marii mutilati si cei incadrati in gradul I de invaliditate;
  • 1.000 de lei lunar, pentru cei incadrati in gradul II de invaliditate;
  • 900 de lei lunar, pentru cei incadrati in gradul III de invaliditate;

Ordonanța de Urgență a Guvernuluiarată că această inițiativă a fost luată datorită valorilor scăzute ale indemnizațiilor care sunt prevăzute în articolul 1 din cadrul legii cu numărul 49/1991. Sumele prea mici din trecut nu permiteau să mențină măcar menținerea unui trai decent.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×