Incendiu la un depozit din Afumați. A fost emisă alertă RO ALERT. Există riscul prăbușirii unei clădiri

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 10:39
Incendiu la un depozit din Afumați. A fost emisă alertă RO ALERT. Există riscul prăbușirii unei clădiri
Incendiu puternic la un depozit din Afumați. Sursa foto: hepta.ro

Un incendiu puternic s-a produs vineri dimineață la un depozit din localitatea Afumați, județul Ilfov, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Potrivit autorităților, flăcările au cuprins 80% din suprafața de aproximativ 4.000 de metri pătrați, în urma nefericitului eveniment fiind emis și un mesaj prin intermediul serviciului RO-ALERT.

Incendiu puternic la un depozit din Afumați. 150 de pompieri s-au luptat cu flăcările

Cei 150 de pompieri s-au chinuit ore întregi pentru a stinge focul ce cuprinsese aproape întreaga suprafață a depozitului plin cu plastic. Întrucât aerul a fost poluat din cauza fumului intens, la fața locului s-a deplasat și un echipaj de analiză bio-chimică.

 Reprezentanții Gărzii de Mediu dau, însă, asigurări că fumul degajat de incendiul din Afumați nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației. Mai concret, valorile înregistrate în urma analizei efectuate cu ajutorul laboratorului mobil sunt sub limita admisă.

Am luat legătura cu Agenția de Protecția Mediului București, care are în dotare un autolaborator, care s-a deplasat la fața locului. Am vorbit cu cei de la autolaborator și mi-au confirmat faptul că nu există pericol pentru sănătatea populației.

Valoarea înregistrată este de 4 mg/mc. Valoarea este sub valoarea limită admisă, deci nu sunt probleme pentru sănătatea populației.Până în zona rezidențială, avem cam 2 kilometri și jumătate. Oamenii nu trebuie să-și facă probleme”, a declarat Emil Grigore, comisar al Gărzii de Mediu, pentru Digi24.

Precizările ISU după incendiul care a cuprins un depozit plin cu plastic din Afumați

E vorba de o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp și două depozite de circa 800-1.000 mp, în vecinătăți mai avem o vilă P+1 și alte locuințe particulare. Flăcările erau foarte puternice, la 10-15 metri înălțime, temperatura de 800-1.000 grade, incendiul este localizat, flacăra este aproape lichidată, mai sunt focare la care intervenim punctual.

Având în vedere degajările de fum, echipajul nostru a efectuat o serie de măsurători și valorile au fost depășite în momentul inițial al arderii. În momentul de față nu mai sunt probleme privind valorile din atmosferă”, a precizat și  col. Orlando Șchiopu, inspector șef ISU București-Ilfov.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a dezvăluit că depozitul din comuna Afumați nu avea paznic de noapte. În aceste condiții, flăcările au fost sesizate de un echipaj de poliție care se afla în patrulare prin zona respectivă.

Cel mai ciudat lucru mi se pare faptul că incendiul a fost sesizat de poliția națională, care era în patrulare pe acolo, firma respectivă neavând paznic de noapte. Acum încearcă cei de la ISU să descopere cauza incendiului și momentul în care a izbucnit. A fost descoperit târziu, dar bine că a fost descoperit astfel încât să nu se poată extinde și la celelalte proprietăți”, a declarat președintele CJ Ilfov.

Din fericire, potrivit ISU, nimeni nu a fost rănit în urma incendiului puternic, fiind înregistrate doar pagube materiale. O anchetă a autorităților va stabili în următoarea perioadă cauzele exacte ale nefericitului eveniment.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×