Incendiu puternic pe Şoseaua Fundeni din Bucureşti. Un depozit a luat foc. A fost emisă alerta RO ALERT. Ministrul de Interne: „Nu mai există pericol” – UPDATE

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 23:23
Incendiu puternic pe Şoseaua Fundeni din Bucureşti. Un depozit a luat foc. A fost emisă alerta RO ALERT. Ministrul de Interne: „Nu mai există pericol” – UPDATE
Incendiu puternic în Bucureşti, la un depozit de pe Şoseaua Fundeni foto: ISU Bucuresti Ilfov

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi pe Şoseaua Fundeni din Bucureşti. Pompierii au intervenit de urgenţă cu mai multe autospeciale. Ulterior, a fost emisă o alertă prin sistemul RO-ALERT pentru locuitorii din zonă.

UPDATE, ora 23.25: Ministrul de Interne, Marcel Vela, la Digi 24: „Nu mai există niciun pericol de extindere. Tot ce a fost pe sistemul de alertă a fost pe necesitatea de a evita zona din cauza fumului. Anunţ opinia publică să fie liniştită. Nu mai există pericol în zonă, totul este sub control. Fumul dens a fost creat de materialele de plastic din interiorul service-ului”


Incendiu puternic la un depozit din Bucureşti

Din primele informaţii reiese că flăcările se manifestă la un depozit, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi că există pericolul ca focul să avanseze către alte construcţii din apropiere.

12 autospeciale ale ISU Bucureşti Ilfov au fost trimise la faţa locului, precum şi două echipaje SMURD şi unul de descarcerare. Se pare că în interiorul depozitului se aflau mai multe maşini care au fost afectate de flăcări.

Incendiu violent la un depozit din Șoseaua Fundeni. Detalii: https://www.dcnews.ro/incendiu-puternic-la-un-depozit-din-soseaua-fundeni-ard-autoturisme-flacari-de-cativa-metri-si-fum-dens_718562.html

Gepostet von DCNews am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Intervenţia pompierilor este dificilă

Flăcările sunt mari de câţiva metri, iar focul se manifestă cu degajări mari de fum. Din păcate, intervenţia este îngreunată de posibilităţile reduse de alimentare cu apă de la hidranţii din zonă. Pompierii fac, însă tot posibilul ca incendiul să nu avanseze.

”Se actionează pentru stingere şi limitarea propagării”, au mai transmis pompierii, conform news.ro.

”Posibilităţi reduse de alimentare cu apă din reţeaua de hidranţi. Se trimit şi motopompe, posibil să se realizeze alimentare şi din lac”, au mai precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

„Incendiul este localizat, dar se văd degajări mari de flăcări, este realizat un dispozitiv perimetral. Au fost concentrate multe autospeciale la faţa locului şi a fost dispusă trimiterea de motopompe petnru a asigura alimentarea cu apă din lac dacă e nevoie.

Sunt 2 hale care sunt afectate de incendiu. În hala de la care se presupune că a pornit incendiul era un service auto cu mai multe autoturisme. Lipit de el este un spaţiu de depozitare cu materiale de construcţii. Este o zonă unde sunt în mod preponderent hale şi materiale de construcţii. 

Sunt şi recipiente sub presiune dar şi recipiente cu combustibil lichid. S-au auzit explozii de la acele butoaie cu motorină şi este pericol ca hala să se prăbuşească. Există şi locuinţe în apropiere, iar prin RO-ALERT a fost emisă o alertă pentru cei din zonă să nu deschidă feresterele din cauza fumului. Nu sunt victime până în acest moment.

Traficul a fost restricţionat în zonă. În acest moment nu ştim de la ce a pornit incendiul”, a spus Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov, la Digi 24.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×