Incendiu la o fabrică din New Delhi! 43 de persoane au murit

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 10:12
Incendiu la o fabrică din New Delhi! 43 de persoane au murit GALERIE FOTO
Incendiul a izbucnit într-o fabrică din New Delhi. Sursa foto - facebook

Incendiu la o fabrică din New Delhi! Patruzeci şi trei de persoane au murit în urma focului care a izbucnit la o fabrică în care se produceau genţi. Anunțul a fost făcut de autorităţile indiene care au precizat că incendiul a cuprins clădirea la primele ore ale zilei de duminică.

Incendiu la o fabrică din New Delhi!

Mai exact focul s-a aprins în Anaj Mandi, Delhi, într-o zonă cu multe străduțe strâmte, care au îngreunat accesul mașinilor de pompieri. Zeci de muncitori dormeau în interiorul clădirii cu mai multe etaje și au fost luați pe nepregătite.

Pompierii au reușit să salveze circa 56 de persoane, acestea fiind transportate la spital, multe în stare de inconștiență din cauza fumului inhalat. Se pare că inhalarea de fum ar fi de altfel principala cauză a morții în cazul celor 43 de persoane. Cauza izbucnirii incendiului este deocamdată necunoscută.

43 de persoane au murit

Accidentele şi incendiile sunt frecvente în India, unde standardele de siguranţă sunt adesea ignorate. În luna septembrie, cel puţin 14 persoane au murit şi 64 au fost rănite în urma unor explozii la o uzină de produse chimice din vestul ţării.

Incidentul a avut loc cu câteva săptămâni înainte de festivalul Hindu, care este marcat de impresionante focuri de artificii. Nu este cunoscut dacă fabrica din statul Punjab, din nordul ţării, îndeplinea regulile necesare funcţionării sau era una dintre numeroasele fabrici ilegale existente în ţară.

Alte trei persoane au fost ucise şi cel puţin 30 au fost prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii unei clădiri în oraşul indian Mumbai în luna iulie. Conform relatărilor, clădirea avea o vechime de 100 de ani. Inundaţiile recente ar fi putut contribui la acest incident.

Se estimează că astfel de dezastre duc la moartea a aproximativ 2000 de persoane în fiecare an în India. Printre cauze se numără standardele scăzute privind construirea clădirilor dar şi starea deplorabilă în care acestea ajung.

În imaginile difuzate de televiziunile locale puteau fi văzuţi localnici care formau un lanţ uman pentru a înlătura dărâmăturile. Conform relatărilor, cel puţin cinci persoane, printre care şi un copil, au fost salvate în asemenea mod.

Ambulanţele şi autospecialele de pompieri au fost nevoite să parcheze la distanţă de clădire pentru că strad era prea strâmtă. Zeci de clădiri s-au prăbuşit în Mumbai şi alte zone din India în ultimii ani, deseori în sezonul musonilor, între iunie şi septembrie.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×