Incendiu devastator la un apartament din Mureș. 13 persoane, dintre care 4 copii au ajuns la spital

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 10:21
Incendiu devastator la un apartament din Mureș. 13 persoane, dintre care 4 copii au ajuns la spital
Incendiu puternic la un bloc din Mureș. 13 persoane au ajuns la spital. Sursa foto: Hepta.ro

Un incendiu puternic a izbucnit într-un apartamant dintr-un bloc din orașul Târnăveni, judeţul Mureş, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Toți locuitorii din blocul afectat au fost evacuați imediat, iar mai multe persoane au ajuns la spital pentru investigații medicale.

13 persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu în Mureș

Pompierii au intervenit în noaptea de 14 spre 15 februarie la stingerea unui incendiu care a izbucnit la un apartament dintr-un bloc din Târnăveni județul Mureș. Focul a izbucnit la o locuință de la etajul 1, iar întreaga scară de bloc a fost evacuată în urma incendiului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş a declarat că 34 de persoane au fost scoase din locuințe fiind vorba de 9 copii, 13 femei și 12 bărbați. Din nefericire, 13 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate de urgență la spital pentru investigații.

Care este starea victimelor incendiului din Târnăveni

Printre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale se numără și patru copii. În ceea ce privește starea loc la momentul preluării de medicii de pe ambulanță 11 persoane erau intoxicate cu fum, în timp ce doi adulți au suferit arsuri la nivelul căilor rspiratorii.

La fața locului au intervenit pe lângă echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean și un echipaj SMURD, o autoscară și două autospeciale de stingere. Incendiu a fost lichidat într-un timp relativ scurt și nu a apucat să se propage și la celelalte apartamente.

Oamenii legii au deschis o anchetă și urmează să stabilească cauza izbucnirii incendiului de la apartamentul din blocul din Târnăveni.

Incendiu puternic la un service auto din Târgu Mureș, la începutul anului

Anul nu a început bine pentru proprietarii unui service auto din orașul Târgu Mureș, cât și pentru proprietarii mai multor autoturisme. Service-ul auto se află situat lângă o benzinărie, pompierii luând toate măsurile pentru a evita o eventuală explozie.

În interiorul service-ului auto se aflau 7 mașini și o remorcă care au luat foc și s-au făcut scrum. Purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, maior Cristian Virag, a dezvăluit că în benzinăria din zonă se aflau 13 butelii, de aceea pericolul de explozie a fost uriaș.

„Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 250 de metri pătrați, cât are service-ul auto. Problema a fost că în apropiere se află o benzinărie. În plus, în interiorul service-ului s-au găsit 13 butelii de oxigen care erau cu pericol de explozie. Pentru că s-a ajuns în scurt timp, buteliile au putut fi răcite”, a spus Virag.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×