Incendiu puternic în județul Prahova! ISU a transmis mesaj prin serviciul Ro-Alert din cauza fumului des

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 17:26
Incendiu puternic în județul Prahova! ISU a transmis mesaj prin serviciul Ro-Alert din cauza fumului des
Incendiu puternic în județul Prahova, la o autoutilitară plină cu baterii de telefon. Sursa foto: ziuadeconstanta.ro

Un nou incendiu de proporții s-a produs joi, 13 ianuarie, în localitatea Pleașca, județul Prahova, la o autoutilitară care transporta 500 de kilograme de baterii de telefon. Fumul dens s-a extins ulterior și la un centru de dezmembrări aflat în apropiere, dar și la două autoturisme.

Incendiu în județul Prahova, după ce o autoutilitară a fost cuprinsă de flăcări. ISU a transmis mesaj prin RO-Alert

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, la fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, dar  și un echipaj de prim ajutor. La ora redactării acestei știri, pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor.

Totodată, prin intermediul serviciului Ro-Alert a fost emisă o avertizare ce vizează populația din zonă. Oamenii sunt îndemnați să nu se apropie de locul incendiului, pentru că fumul degajat este extrem de toxic.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp. Având în vedere degajarile mari de fum, pentru protecţia populaţiei, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert, pentru localitatea Bucov”, se arată în comunicatul transmis de ISU Prahova.

Incendiu la un hotel din stațiunea Păltiniș. Peste 100 de persoane au fost evacuate

Din păcate, nu este singurul incident de acest gen petrecut recent pe teritoriul țării noastre. Nu mai departe de joi dimineața, un incendiu puternic a izbucnit într-un hotel din stațiunea Păltiniș, județul Sibiu, peste 100 de persoane fiind evacuate, potrivit autorităților. De asemenea, două femei intoxicate cu fum au fost transportate de urgență la spital.

Printr-un apel venit pe nr. de urgenţă 112, în această dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu a fost sesizat cu privire la existenţa unui incendiu izbucnit în interiorul zonei SPA a unei unităţi de cazare tip hotel din staţiunea Păltiniş.

S-a intervenit de urgenţă cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciala de salvare de la înălţime, autospeciala de transport victime multiple şi trei echipaje SMURD. S-a procedat pentru evacuarea unui număr de 106 persoane cazate şi trei angajaţi ai hotelului.

După evaluarea medicală a tuturor persoanelor implicate, două femei de circa 50 şi 20 de ani, intoxicate cu fum, au fost preluate de echipajele SMURD şi transportate la UPU Sibiu. În acest moment, incendiul este localizat şi se lucrează pentru lichidarea acestuia. Intervenţia se află în dinamică ”, a declarat Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×