Incendiu devastator în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au ajuns până la un bloc cu 50 de locuințe!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/09/2018, 10:02
Incendiu devastator în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au ajuns până la un bloc cu 50 de locuințe!
Un incendiu s-a extins la un bloc de locuinte din Sectorul 5 al Capitalei

Intervenție dramatică la un incendiu de proporții, izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă în sectorul 5 al Capitalei! Doi oameni au fost răniți în timpul incendiului care a cuprins și un bloc, unul dintre ei fiind chiar un pompier.

Flăcările au cuprins o casă, dar incendiul a devenit foarte periculos atunci când limbile de foc au cuprins ușor și mansarda și ultimul etaj ale unui bloc aflat în vecinătatea casei.

Citește și Panglică tăiată pentru o…scară de incendiu! Ce a făcut după aceea edilul!

Citește și Bărbat ucis de explozia țigării sale electronice! Pompierii au rămas șocați!

Incendiul din Sectorul 5 a plecat de la o casă și s-a extins la un bloc cu 50 de apartamente

Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale. Incendiul a izbucnit la o casă de pe strada Iordache Năstase din sectorul 5 şi s-a extins la un bloc învecinat, cu 50 de apartamente.

A ars mansarda blocului, iar flăcările s-au propagat și la etajul al treilea, atât pe verticală (pe faţadă), cât şi pe orizontală. Din fericire, locatarii au reușit să se salveze și nu sunt persoane rănite grav, după cum a declarat la Digi24 Raed Arafat, secretar de stat în MAI. Doi pompieri și șapte locatari au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar numai două persoane au fost transportate la spital.

Sunt și persoane care au fost expuse la fum, pentru că unii locatari au întârziat să iasă din locuințe în speranța că își vor salva din bunuri. Pompierul care a fost transportat la spital s-a rănit într-un obiect tăios în timpul intervenției. Au fost și câteva cazuri cu atacuri de panică, printre locatarii blocului cuprins de flăcări.

Au fost constituite echipe de căutare-salvare care verifică în continuare spaţiile interioare, dar deocamdată nu au fost găsite persoane surprinse de flăcări.

Numărul incendiilor, în creștere

Potrivit datelor statistice, in anul 2017, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov a gestionat aproximativ 20% din numarul total de interventii inregistrate la nivel national, a aratat institutia in cadrul raportului sau de evaluare anual.

Conform datelor ISU, in anul 2017, numarul de incendii a crescut cu 3,75%, fata de 2016, inregistrandu-se un total de 1.935 (comparativ cu 1.865). Per ansamblu, pe timpul actiunilor de stingere a incendiilor, echipele de interventie au salvat 286 de adulti si 38 de copii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×