Incendiu de proporții într-un bloc de garsoniere din Fetești. O persoană a suferit arsuri majore

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 14:08
Incendiu de proporții într-un bloc de garsoniere din Fetești. O persoană a suferit arsuri majore
Incendiu major într-un bloc de locuințe din Fetești. Sursa foto: pixabay.com

Un incendiu a izbucnit într-un bloc de garsoniere din orașul Fetești, județul Ialomița. Una dintre locuințele de la etajul doi a luat foc după ce o butelie manevrată necorespunzător a dus la emanarea de gaze și ulterior la flăcări imense.

Un bloc cu patru etaje din Fetești a fost cuprins de flăcări

Locuitorii unui bloc cu patru etaje din Fetești, Ialomița au fost evacuați de urgență după ce una dintre garsonierele situate la etajul al doilea a luat foc. Primele cercetări arată că incendiul izbuncit marți, 21 ianuarie, s-a produs de la o butelie care nu a fost închisă corespunzător.

Butelia a emanat gaze inflamabile în locuința unui bărbat care a suferit arsuri ușoare la nivelul feței. Acesta nu a dorit să meargă la spital. Și o femeie în vârstă de 61 de ani a suferit atacuri de panică, dar a refuzat de asemenea, să fie transportată la spital.

Locuitorii din blocul afectat au fost evacuați de pompieri

„Un bărbat s-a ales cu arsuri uşoare la nivelul feţei şi o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 61 ani, cu atac de panică, ce au fost evaluate de echipajul SAJ, dar au refuzat transportul la spital”, au declarat pompierii, relatează Agerpres.

La locul incidentului s-au deplasat două echipaje de la Staţia de Pompieri Feteşti, cu două autospeciale de stingere încadrate opt subofiţeri şi o ambulanţă SAJ, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Ialomiţa, Ani Cercel.

Pompierii au evacuat un număr de 16 persoane din blocul în care a izbucnit incendiul. Garsoniera a fost afectată pe o suprafaţă de 25 mp, iar întregul mobilierul a fost distrus. De asemenea, casa scării blocului de garsoniere a fost inundată de fum.

„Preventiv, din imobil au fost evacuate alte 16 persoane, care nu au fost vătămate. Garsoniera a fost afectată pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp, mobilierul din aceasta a fost distrus de flăcări, iar casa scării a fost inundată cu fum”, a mai adăugat purtătorului de cuvânt al ISU Ialomiţa, Ani Cercel.

Care sunt recomandările autorităților în cazul buteliilor

De asemenea, pompierii care s-au deplasat la locul incendiului au reușit să stingă flăcările într-un timp destul de scurt. Totodată, aceștia au reușit să îndepărteze din garsoniera afectată butelia în cauză, dar și o alta care ar fi putut lua foc și produce o explozie majoră.

Autoritățile recomandă românilor să încarce butelii numai la distribuitori autorizați și îi sfătuiesc pe oameni să nu țină în locuințe un număr suplimentar de butelii. În plus, în situația în care cetățenii doresc să probeze eșantizarea buteliei trebuie să știe că aceasta se face numai cu emulsie de apă cu săpun.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×