Incendii devastatoare, în California! Gerard Butler și alte vedete și-au pierdut locuințele

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Imagini de ultima ora
12/11/2018, 09:21
Incendii devastatoare, în California! Gerard Butler și alte vedete și-au pierdut locuințele GALERIE FOTO
Gerard Butler şi-a pierdut casa în unul dintre incendiile devastatoare în California

California este devastată de cele mai mari incendii care au avut loc vreodată în acest stat. Peste 250.000 de oameni au fost evacuaţi, printre aceştia celebrităţi precum Lady Gaga, Cher, Kim Kardashian, Will Smith sau Gerard Butler, după ce flăcările au mistuit peste 40.000 de hectare.

Bilanţul este de 31 de morţi, în timp ce 200 de persoane au fost date dispărute şi, conform estimărilor americanilor, stingerea focului ar putea dura trei săptămâni. Cel mai devastator incendiu a fost numit „Camp Fire” şi a izbucnit în districtul Butte, la nord de Sacramento şi în drumul către Malibu a distrus micuţul orăşel Paradise, acolo unde au fot înregistrate cele mai multe victime. Au fost arse complet şi cunoscutele studiouri Paramount, în timp ce alte două incendii au distrus tot în calea lor în sudul statului.

Incendiile devastatoare din California: „Parcă a fost apocalipsa”

“Am avut o oră să ne facem bagajele şi să plecăm. Mă rog ca toată lumea să fie în siguranţă”, au transmis Kim Kardashian şi Kanye West, care şi-au evacuat casa împreună cu cei trei copii. Gerard Butler, fostul iubit al româncei Mădălina Ghenea, a rămas şi el fără locuinţă, iar la scurt timp după ce a fost evacuat s-a întors la reşedinţa sa, pe care a găsit-o făcută scrum. „Am revenit în casa mea din Malibu, după ce fusesem evacuat. Este un moment care îmi frânge inima. Sunt inspirat mai mult ca niciodată de curajul şi spiritul de sacrificiu al pompierilor. Haideţi să-i ajutăm pe pompierii din Los Angeles”, este mesajul transmis de cunoscutul actor Gerard Butler.

Dezastrul lăsat în urmă de incendiile din California. Maşinile sunt distruse pe marginea drumului, stâlpii de elecricitate sunt picaţi pe şosea
Dezastrul lăsat în urmă de incendiile din California

În timpul unui filmuleţ pe care l-a postat pe Instagram, în care arăta pagubele suferite, actorul a fost încurajat de celebrităţi precum 50 Cent: „Oare care parte din planul lui Dumnezeu este asta? Rămâi tare, îmi pare foarte rău pentru pierderea ta „.

Una localnic a oferit o mărturie cutremurătoare după ce incendiile distrugătoare din California au transformat totul în haos: “E bizar, copleşitor. E greu de cuprins cu mintea. Înlemneşti când conduci pe străzile astea. E incredibil câte case au ars. Parcă oraşul a trecut printr-o apocalipsă în 24 de ore”, a spus un localnic din Paradise, cel mai afectat oraş de „Camp Fire”.

Pe cine dă vina Donald Trump pentru incendiile distrugătoare din California

Preşdintele Statelor Unite a scris o serie de mesaje pe Twitter în care a pus totul în seama managementului defectuos al pădurilor: „Cu o gestionare adecvată a pădurilor putem opri devastarea continuă în Calfornia. Aceste incendii se extin foarte repede, 80-100 de acri pe minut. Peste 4.000 de persoane se luptă cu „Camp Fire” şi „Woosley”, iar inimile noastre sunt cu cei care au murit. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi”, a scris Donald Trump pe contul său.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×