Încă un deces provocat de gripă, în România! Bilanțul morților a ajuns la patru

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 10:30
Încă un deces provocat de gripă, în România! Bilanțul morților a ajuns la patru
Bilanțul morților provocare de gripă a ajuns la patru

Medicii sunt alertă, după ce bilanțul morților de gripă a ajuns la patru. De această dată este vorba despre un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din Arad. Acesta nu avea nicio altă afecțiune. De menționat este că în unele unități spitalicești din țară, specialiștii vorbesc despre un debut de epidemie. Oamenii sunt îndemnați să se vaccineze și să ia toate măsurile de protecție împotriva virusului gripal.

UPDATE, ora 16:20 / A survenit al cincilea deces din cauza virusului gripal. Este vorba de un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Mureș. Acesta a murit din cauza gripei, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică. Se pare că bătrânul suferea și de alte afecțiuni. Acesta nu era vaccinat antigripal, în cazul său medicii confirmând virusul gripal tip A,  se precizează în comunicatul INSP.

De asemenea, în paralel cu gripa la nivel național și numărul total de cazuri de infecții respiratorii și gripă este de aproximativ 40.000. Starea tânărului răpus de gripă s-a agravat rapid, astfel că a fost transferat la spitalul județean Timișoara. Șeful secției Anestezie și Terapie Intensivă a declarat că pacientul a dezvoltat o insuficiență multiplă de organe. ”Din nefericire, medicii de pe Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Timișoara au fost nevoiți să îi monteze un plămân artificial.

Bilanțul morților provocate de gripă a ajuns la 4

S-au prelevat probe în ceea ce privește gripa AH1 la Spitalul Județean din Arad, iar Institutul Cantacuzino le-a dat ca fiind pozitive”, a declarat Andreea Bolboros, purtătorul de cuvânt al spitalului. Cu detalii despre acest caz a venit și purtătorul de cuvânt DSP Arad, Daniela Cârnațu. ”Pacientul nu a fost vaccinat antigripal în sezonul 2018-2019….patologia pentru care s-a prezentat la spital a fost doar cea respiratorie.” 

Încă un deces provocat de gripă, în România! Bilanțul morților a ajuns la patru
În unele spitale, medicii vorbesc despre epidemie

Totodată, medicii atrag atenția că numărul de îmbonăviri a crescut considerabil. În acest moment, tot la Arad, sunt doi pacienți cu diagnostic de gripă și alți doi la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați. Lucrul subliniat de doctori este că nu cumva oamenii să confunde gripa cu răceala. ”Gripa nu se tratează cu antibiotice, ci cu antivirale, pe care le dă medicul″, a spus Adrian Steinu Cercel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×