Încă un cutremur puternic în Grecia. Seismul de 5,4 pe Richter a avut loc în insula Dodecanese

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 19:36
Încă un cutremur puternic în Grecia. Seismul de 5,4 pe Richter a avut loc în insula Dodecanese
Cutremur de 5,4 pe Richter în Grecia. Sursa foto: sputnik.md

Grecia s-a cutremurat din nou, în urmă cu puțin timp! Un seism de 5,4 pe Richter a avut loc pe insula grecească Dodecanese. În ultimele zile, Grecia a fost lovită de mai multe cutremure.

Cutremur de 5,4 pe Richter în Grecia

Seismul de marți a avut loc la 365 km de İzmir, Turcia, la 228 km de Muğla, Turcia, la 141 km de Ródos, Grecia, și la 76 km de Kárpathos, Grecia.

„În ziua de 28 Ianuarie 2020 la ora 17:38:35 (ora locală a României) s-a produs în DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur cu magnitudinea ml 5.4, la adâncimea de 10km”, anunță INFP.

Seismul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri

Cutremurul de marți a fost resimțit destul de puternic de populație deoarec a avut loc la o adâncime relativ mică. Acesta a izbucnit la 40 de kilometri adâncime, potrivit site-ului emsc-csem.org. Nu au fost semnalate pierderi de vieți omenești sau pagube materiale, la ora transmiterii acestei știri.

Grecia a înregistrat mai multe cutremure în ultima perioadă. Cel mai puternic seism produs în Grecia în ultimii ani a avut loc în 2017, pe insula Kos din Marea Egee, la o magnitudine de 6,7. Două persoane și-au pierdut viața atunci, fiind găsite ulterior, sub dărămături. Totodată, au fost înregistrate pagube materiale severe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×