Încă 11 elevi de la Liceul German din Arad au ajuns la spital intoxicați: „Poate fi o intoxicație alimentară, poate fi o alergie”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 19:02
Încă 11 elevi de la Liceul German din Arad au ajuns la spital intoxicați: „Poate fi o intoxicație alimentară, poate fi o alergie”
Încă 11 elevi au fost intoxicați la Liceul German din Arad. Sursa foto: Digi 24

Încă 11 elevi de la Liceul German din Arad au ajuns intoxicați la spital după cazurile semnalate săptămâna trecută în urma efectuării unei deratizări în unitatea de învățământ.

Încă 11 elevi de la Liceul German din Arad au ajuns intoxicați la Urgențe. Doi, internați

Dintre cei 11 liceeni care au ajuns pe mâinile doctorilor, doi au fost internați. Directorul DSP Arad a declarat pentru Digi 24 că s-au luat măsuri pentru eliminarea oricărui risc pentru sănătatea copiilor.

Aceste 11 noi cazuri vin după ce pe 13 ianuarie cursurile de la liceu au fost suspendate în urma unei curățenii generale.

Nu s-a stabilit cauza intoxicațiilor

„Simptomatologia este asemănătoare, dar nu are nicio legătură cu evenimentul nostru. Punctual, putem discuta și le analizăm cu medici epidemiologi și concluziile sunt aceleași. Este vorba despre senzații de mâncărimi, dar nu se pot identifica prurit, roșeață sau zone clare, este vorba de cefalee sau dureri abdominale asociate cu ingerarea de alimente în cursul zilei”, a declarat Constantin Cătană, șeful DSP Arad.

Potrivit anumitor informații, ar fi fost mai multe cazuri, însă nu toți elevii au vrut să plece la spital.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, a spus că simptomele celor 11 liceeni erau asemănătoare cu cele pe care le-au avut elevii care ajunseseră la urgențe săptămâna trecută.

Printre simptome enumerăm durerile abdominale, cefaleea și erupțiile cutanate, după cum se arată în raportul medical.

Angajata Spitalului Județean Arad a precizat că „poate fi o intoxicație alimentară, poate fi o alergie” și că nu se poate pronunța cu exactitate cu privire la cazurile semnalate astăzi.

Reamintim faptul că zeci de elevi au ajuns de urgență la Spitalul Județean din Arad după ce în clase și pe holurile școlii s-au folosit anumite substanțe toxice la deratizare, substanțe care au provocat stări de rău tinerilor. Directorul firmei care a făcut curățenia nu și-a putut explica nici până în ziua de azi cum de s-au intoxicat 43 de elevi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×