În sfârșit! Și vești bune pentru abonații RCS&RDS. Șefii de la Digi le-au pregătit o surpriză imensă!

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
02/03/2019, 15:59
În sfârșit! Și vești bune pentru abonații RCS&RDS. Șefii de la Digi le-au pregătit o surpriză imensă! GALERIE FOTO
Vești bune pentru abonații RCS&RDS

În sfârșit vin și vești bune pentru abonații RCS&RDS, după ce compania a majorat prețurile serviciilor de la 1 martie, motivând decizia prin impunerea taxei pe lăcomie de către Guvernul României. Reprezentanții RCS&RDS, alături de cei de la Orange, Telekom și Vodafone se află în negocieri cu Guvernul pe tema OUG 114/2018.

Vești bune pentru abonații RCS&RDS

Prețurile abonamentelor pentru serviciile oferite de RCS&RDS au fost majorate de la 1 martie. O decizie care nu a fost primită deloc bine de abonații companiei, dar care a fost motivată prin decizia Guvernului de a impune taxa pe lăcomie. Pentru a rezolva problema, reprezentanții marilor companii din domeniu s-au aliat și au început negocierile cu Guvernul pentru a elimina taxa de 3% pe cifra de afaceri, care va scoate zeci de milioane de euro din conturile companiilor anual.

RCS&RDS vrea ca taxa pe cifra de afaceri să aibă un procent maxim de 0,4%, așa cum a fost până în prezent, dar să fie plătită anual, nu amânată la plată în funcţie de banii din conturile ANCOM. Reprezentanții RCS&RDS, alături de cei de la Orange, Telekom și Vodafone, consideră că procentul de 0,4% reprezintă un raport echitabil între cheltuielile administrative pe care le au companiile, minus veniturile şi cifra de afaceri efectivă.

Taxa pe lăcomie a dus la majorarea tarifelor Digi
Taxa pe lăcomie a dus la majorarea tarifelor Digi

Șefii de la Digi le-au pregătit abonaților o surpriză imensă

După ce au majorat tarifele, șefii de la Digi le-au pregătit abonaților o surpriză imensă. Alături de celelalte companii de telecom, cer anularea pragului minim impus de către Guvern pentru licenţele vitoarelor reţele 5G, adică 1 miliard de euro. Este greu de crezut că asta va duce la reducerea prețului pentru serviciile oferite, însă cu siguranță că în viitorul apropiat nu vor mai crește.

RCS&RDS, alături de celelalte companii, contestă și creșterea semnificativă a nivelului amenzilor ce pot fi aplicate de către ANCOM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×