Imagini revoltătoare la Piatra Neamț. Pacient cu coronavirus, scos în curtea spitalului, în maieu, la doar 4 grade

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 12:39
Imagini revoltătoare la Piatra Neamț. Pacient cu coronavirus, scos în curtea spitalului, în maieu, la doar 4 grade
Imagini revoltătoare la Piatra Neamț. Pacient cu coronavirus, scos din spital în maieu la doar 4 grade. Sursa foto: newsallert.ro

Situația de la spitalele din România în plină pandemie de coronavirus continuă să ofere imagini și evenimente șocante. După cazurile de la Suceava, o altă localitate din Moldova, Piatra Neamț, a fost scena unor imagini greu de înțeles. Un pacient infectat cu COVID-19 a fost transportat de personalul medical în condiții mai mult decât inumane.

Imagini revoltătoare la Piatra Neamț. Pacient cu coronavirus, scos din spital în maieu la doar 4 grade

Întâmplarea cu adevărat revoltătoare în contextul sanitar actual s-a petrecut la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț.

Un bărbat, confirmat cu coronavirus și aflat într-o stare gravă, a fost scos din secția de ATI a unității medicale pentru a fi trimis la Iași. Totul s-a întâmplat în condiții inexplicabile.

După ce a fost transferat de 3 ori prin spital în 10 zile, pacientul infectat cu COVID-19 a fost pus pe o targă și scos afară în maieu, deși la Piatra Neamț erau doar 4 grade Celsius.

Conform celor de la NewsAllert, niciun cadru medical care s-a ocupat de pacient nu a avut grijă să protejeze bolnavul. Asta în condițiile în care starea lui era una vizibil gravă.

Nicio procedură pentru bolnavii cu coronavirus

În ciuda faptului că pacienții confirmați cu coronavirus trebuie duși cu izoleta sau în costume speciale, cadrele medicale care s-au ocupat de bărbatul de la Piatra Neamț par să fi uitat de tot acest lucru.

Bolnavul în cauză apare legat cu bandă adezivă peste picioare și, în afară de o mască de protecție peste gură și nas, absolut nici o măsură de protecție nu îl ajută. Despre celebra izoletă nici nu mai poate fi vorba.

”Pompierul nu avea ochelari de protecție, doar mască! A refuzat să-i ajute pe brancardieri din acest motiv, dar la sfârșit închide ușa… Dacă era corespunzător, putea da o mână de ajutor celor care s-au chinuit să urce targa în mașină! Dar de unde echipament???”, a declarat, pentru newsallert.ro, soția pacientului.

Sursa citată mai notează faptul că în asemenea condiții au fost transportați la Iași pacienții confirmați din Neamț: fie cu izolete de împrumut de la Bacău sau Iași, fie în costume de protecție, izolați de celelalte persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×