Imagini rare după erupția vulcanului Taal, din Filipine. 6.000 de oameni au murit

Daniel Scripcaru   
în Imagini de ultima ora
21/03/2020, 16:13
Imagini rare după erupția vulcanului Taal, din Filipine. 6.000 de oameni au murit GALERIE FOTO
Imagini rare cu erupția vulcanului Taal, din Filipine

Vulcanul Taal din Filipine s-a trezit în ianuarie dintr-un somn lung de 43 de ani, aruncând cenușă la kilometri înălțime în atmosferă.

Imagini rare cu erupția vulcanului Taal, din Filipine

La două luni de la erupție, NASA a făcut publice imagini cu Insula Pacificului, care arată ca un peisaj de pe Lună. În afară de câteva petice verzi din partea de nord a insulei, cenușa a modificat o mare parte a zonei înconjurătoare, inclusiv mai multe sate de-a lungul coastelor.

De la erupția din 12 ianuarie, cenușa rămasă s-a umezit și s-a transformat într-o textură asemănătoare cu noroiul. Aceasta s-a uscat și s-a lipit de pământ ca un ciment.

 

Imagine de sus cu vulcanul din Filipine, de la NASA

Peisajul lăsat în urmă de erupția vulcanului arată ca fotografiile surprinse pe Lună. 40 de mii de oameni au fugit din fața cenușei și a lavei

Taal, unul dintre cei mai mici vulcani activi din lume, se află în mijlocul unui lac la aproximativ 45 de mile sud de centrul capitalei, Manila.

Vulcanul a aruncat cenușă la kiloetri înălțime, apoi a eliberat râuri de lavă încinsă, care a făcut mii de oameni să fugă din casele lor.

Norii de cenușă au ajuns până în capitala Manila, perturbând zborul a sute de curse aeriene. Aproape 40.000 de persoane au evacuat zona, iar alte câteva mii au refuzau să-și părăsească locuințele. Vulcanul a ucis nu mai puțin de 6.000 de oameni, odată cu depunerea prafului, iar peisajul modificat a rămas ca o amintire tristă a evenimentului devastator.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×