Vulcanul Taal din Filipine s-a trezit în ianuarie dintr-un somn lung de 43 de ani, aruncând cenușă la kilometri înălțime în atmosferă.
Imagini rare cu erupția vulcanului Taal, din Filipine
La două luni de la erupție, NASA a făcut publice imagini cu Insula Pacificului, care arată ca un peisaj de pe Lună. În afară de câteva petice verzi din partea de nord a insulei, cenușa a modificat o mare parte a zonei înconjurătoare, inclusiv mai multe sate de-a lungul coastelor.
De la erupția din 12 ianuarie, cenușa rămasă s-a umezit și s-a transformat într-o textură asemănătoare cu noroiul. Aceasta s-a uscat și s-a lipit de pământ ca un ciment.
Peisajul lăsat în urmă de erupția vulcanului arată ca fotografiile surprinse pe Lună. 40 de mii de oameni au fugit din fața cenușei și a lavei
Taal, unul dintre cei mai mici vulcani activi din lume, se află în mijlocul unui lac la aproximativ 45 de mile sud de centrul capitalei, Manila.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!
Vulcanul a aruncat cenușă la kiloetri înălțime, apoi a eliberat râuri de lavă încinsă, care a făcut mii de oameni să fugă din casele lor.
Norii de cenușă au ajuns până în capitala Manila, perturbând zborul a sute de curse aeriene. Aproape 40.000 de persoane au evacuat zona, iar alte câteva mii au refuzau să-și părăsească locuințele. Vulcanul a ucis nu mai puțin de 6.000 de oameni, odată cu depunerea prafului, iar peisajul modificat a rămas ca o amintire tristă a evenimentului devastator.