Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în Iran! Autoritățile sunt în stare de alertă. Cel puțin 7 morți – Update

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/02/2020, 13:37
Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în Iran! Autoritățile sunt în stare de alertă. Cel puțin 7 morți – Update
Cutremur puternic în nord-vestul Iranului, la granița cu Turcia. Sursa foto: hepta.ro

Autoritățile iraniene sunt în stare de alertă, după cutremurul produs duminică dimineața în nord-vestul țării. Potrivit informațiilor transmise de specialiștii din cadrul Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), mișcarea plăcilor tectonice a avut o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter și o adâncime de 10 km.

UPDATE: Autoritățile de la Ankara au declarat pentru presa turcă faptul că există deja 7 morți în urma cutremurului care a zguduit granița cu Iranul.

Cutremur puternic în nord-vestul Iranului. Pentru moment nu există victime

Seismul puternic a fost resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 31 km SE de Khowy, 86 km N de Orumiyeh, 102 km V de Tabriz, 157 km E de Van, 180 km N de Mahabad, 213 km S de Yerevan, 220 km NV de Bukan, 250 km NV de Saqqez, 251 km NE de Dihok, 259 km NE de Erbil.

Pentru moment, nu au fost raportate victime sau pagube materiale, însă autoritățile se află în continuare în stare de alertă. Situat la intersecţia mai multor falii, Iranul este, de altfel, unul dintre statele cu cel mai mare risc de producere a cutremurelor din întreaga lume.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×