Imagini cu Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord, în videoclipul „Give Stupidity A Chance” al lui Pet Shop Boys

Bogdan Solomon   
în Muzica
11/02/2019, 12:00
Imagini cu Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord, în videoclipul „Give Stupidity A Chance” al lui Pet Shop Boys
Nicolae Ceaușescu, in clipul unei melodii controversate

Celebra formație Pet Shop Boys șochează din nou. De data aceasta este vorba despre o melodie cu mesaj satiric, mai ales la adresa prședintelul SUA, Donald Trump, dar și  a susținătorilor Brexitului. Cîntecul intitulat sugestiv „Give Stupidity A Chance” („Dați prostiei o șansă), vine și cu un videoclip  însoțit de versuri, iar imaginile folosite datează din anii 70,  în timpul unei vizite pe care o făcea Nicolae Ceasușescu în Coreea de Nord.

Neil Tennant și Chris Lowe sunt artiștii care compun duo-ul Pet Shop Boys. Cei doi au format grupul în 1981, bucurându-se de succes în anii ce au urmat, cu 22 de  single-uri care au pătruns în Top 10 Marea Britanie, dar și 13 materiale discografice care s-au regăsit în Topul 10 al albumelor. Printre hiturile formației amintim „Go West”, „It’s A Sin” , „West End Girls”, sau „Domino Dancing”.  În 2007, grupul a susținut un concert și la București.

Pet Shop Boys, videoclip controversat cu Nicolae Ceaușescu

Recent lansatul cântec al formației conține versuri de o ironie extrem de ascuțită: „Oamenii inteligenți au spus ce au avut de spus / Acum e timpul ca și prostimea să arate calea… Ne-am săturat de experți și înțelegerile lor / De ce să te bazezi pe fapte când pur și simplu poți să te lași purtat de sentimente?” – spun versurile cântecului, aluzie la o declarație a unuia dintre susținătorii Brexitului, Michael Gove, care proclama: „Ne-am săturat de atâția experți”.

 Nici Donald Trump nu scapă de mesajele pline de sarcasm ale melodiei. Președintele Donald Trump este ironizat pentru declarația sa controversată la adresa femeilor: „Să vorbim ca de la bărbat la bărbat/ Puicuțele sunt totdeauna pregătite/ Trebuie să le înșfaci de câte ori poți”.

Neil Tennant, unul dintre membrii grupului Pet Shop Boys, a explicat că respectiva melodie a fost gândită ca „o satiră la adresa conducătorilor politici de proastă calitate din lumea modernă”. Interesant este că pentru videoclipul melodiei, cei doi muzicieni au ales să folosească imagini din vizita lui Nicolae Ceaușescu ân Coreea, acestea ilustrând foarte clar ideile de grandomanie și cult al personalității.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×