Ilan Laufer, fost ministru în Guvernul Tudose, pleacă din PSD! ”Reforma PSD-ului din interior a fost omorâtă încă din fașă”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 16:03
Ilan Laufer, fost ministru în Guvernul Tudose, pleacă din PSD! ”Reforma PSD-ului din interior a fost omorâtă încă din fașă”
Ilan Laufer pleacă din PSD. Sursa foto: b1.ro

A venit și prima demisie din Partidul Social Democrat, după noaptea cuțitelor lungi, sfârșită cu renunțarea Vioricăi Dăncilă la funcția de președinte al partidului.

Ilan Laufer pleacă din PSD

Cel care și-a anunțat demisia a fost Ilan Laufer, fostul ministru al Dezvoltării. Fostul ministru, în vârstă de 36 de ani, a spus că a renunțat chiar și la calitatea de membru al PSD, dezamăgit de reforma partidului, care a fost ”omorâtă din fașă”.

„Stimati membrii si simpatizanti PSD, stimati colegi. Doresc sa va multumesc pe aceasta cale fiecaruia dintre dumneavoastra in parte pentru increderea investita in mine si tot sprijinul acordat.Ma simt onorat si va sunt profund recunascator.

”Din pacate “la vremuri noi, tot noi””

La fel ca multi dintre dvs, si eu imi doresc o reforma adevarata, reala si serioasa in PSD.
Din pacate “la vremuri noi, tot noi “, iar REFORMA din PSD a inceput cu un “CEX paralel” si s-a incheiat cu un blitzkrieg pentru preluarea puterii in partid.

La “CEX-ul paralel” s-au decis rezultatele CEX-ului de ieri si al “congresului de maine”. In viziunea mea si nu numai, “lupta” pentru reforma PSD-ului din interior a fost omorata inca din fasa. In aceste conditii, azi am decis sa parasesc Partidul Social Democrat, implicit sa renunt si la calitatea de membru al acestuia”, a scris fostul ministru, pe pagina sa de Facebook.

Prin firma de consultanță imobiliară H&L Retail Group deținută de acesta, a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M pe piața din România. A contribuit la dezvoltarea brandului Zara în țară și a celorlalte nume din portofoliul companiei Inditex.

A lucrat pentru Guvernul României în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al fostului său șef, Florin Jianu, care a demisionat din Guvernul Grindeanu în contextul scandalului politic privind modificarea Codului Penal.

Ilan Laufer a deținut funcția de ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat între 29 iunie 2017 și 29 ianuarie 2018 în Guvernul Mihai Tudose, dar candidatura propus de PSD și pentru inisterul Dezvoltării, dar respins de președintele Klaus Iohannis, a fost și consilier onorific al Guvernului Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×