Icoană Făcătoare de Minuni, plimbată pe străzi în plină pandemie, la Focșani! Mai mulți preoți au ținut slujbele în aer liber

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 14:53
Icoană Făcătoare de Minuni, plimbată pe străzi în plină pandemie, la Focșani! Mai mulți preoți au ținut slujbele în aer liber GALERIE FOTO
Convoiul religios s-a plimbat prin Focșani. Sursa foto - captură youtube

Icoană Făcătoare de Minuni a fost plimbată pe străzi în plină pandemie, la Focșani! Aceasta este găselnița Bisericii în lupta cu coronavirusul. Preoții vin cu propriile metode și au scos din lăcașul de cult Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuţi.

Icoană Făcătoare de Minuni, plimbată pe străzi în plină pandemie, la Focșani!

Aceștia au luat decizia să plimbe icoana cu mașina prin tot orașul. Evenimentul religios a avut aprobarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Trebuie specificat că în maşina cu boxele audio se afla un bărbat cu un steag tricolor. De altfel, autoturismele s-au oprit pentru foarte scurt timp la toate bisericile aflate pe parcursul traseului.

Mai mulți preoți au ținut slujbele în aer liber

Aici, oamenii au întâmpinat icoana cu flori. Mai mult de atât, convoiul era însoțit și de un preot care îi tămâia pe localnici.

Întreaga procesiune religioasă a ținut mai bine de o oră, iar Icoana Făcătoare de Minuni va ajunge, în cele din urmă, la la Adjud și în Nehoiu, județul Buzău.

Trebuie specificat că zilele trecute, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis o serie de îndrumări actualizate pentru parohii şi mănăstiri, în contextual crizei cauzate de coronavirus.

Printre măsuri trebuie amintite următoarele: slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanţa de minimum un metru între cei prezenţi.

Toate parohiile din țară au ținut cont de îndrumările primite, drept pentru care slujbele s-au desfășurat conform noilor reglementări

Rămâne de văzut până la ce dată trebuie să respecte bisericile aceste cerințe, având în vedere că la jumătatea lunii aprilie sunt și sărbătorile pascale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×