Iadul din Australia atinge un nou bilanț. Incendiile de vegetație au dus la moartea a 12 oameni – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 12:00
Iadul din Australia atinge un nou bilanț. Incendiile de vegetație au dus la moartea a 12 oameni – Video
Incendii devastatoare în Australia. Sursa foto: capturi BBC NEWS

Iadul din Australia pare de neoprit, în ciuda eforturilor uriașe pe care le depun pompierii de zeci de zile. Incendiile de vegetație continuă să se extinde, iar până acum 12 oameni au murit în flăcări și mulți alții au fost răniți, mii dintre ei nevoiți să își abandoneze locuințele.

Incendii apocaliptice în Australia: 12 morți

În Australia a început vara astronomică, iar incendiile datează deja dinainte de intrarea în sezonul cald. Zilele trecute s-au înregistrat 43-44 de grade Celsius în țara-continent, amplificând focul care a cuprins milioane de hectare de pădure și pășune.

Printre victimele incendiului se numără doi bărbați, tată și fiu, care au încercat să își apere locuința de focul violent, aproape de satul Cobargo situat la 380 de kilometri sud de Sydney, potrivit BBC NEWS.

4.000 de turiști blocați pe plaje

Incendiile izbucnite acum două luni au dus la moartea a 12 persoane, potrivit rapoartelor oficiale prezentate de autoritățile australiene.

Printre morți se numără și câțiva pompieri, eroi ai luptei cu flăcările nemiloase. O serie de orașe de coastă din New South Wales au fost împrejmuite de flăcări, inclusiv Batemans Bay, un oraș aflat la 277 de kilometri sud de Sydney.

În lipsa unor soluții concrete, neavând unde, practic, să se adăpostească, oamenii au fost rugați să se refugieze pe cele mai apropiate plaje.

Drumurile care merg spre Alpii Australieni sunt nefuncționale, iar multe orașe și-au pus lacătul din cauza incendiilor.

4.000 de turiști din statul Victoria, aflați în orașul Mallacoota, la 500 de kilometri de Melbourne, au ajuns pe plaje azi dimineață, neavând unde să plece.

Au ars, până la această oră, peste 3 milioane de hectare de vegetație, iar o mie de case au fost mistuite de flăcări.

Imaginile din Australia arată pur și simplu a apocalipsă, cetățenii spunând că trăiesc în iad, la propriu.

Temperatura maximă medie în toată țara a fost de 40,9 grade Celsius, înregistrată pe 17 decembrie, peste orice astfel de record. Așadar, dacă aceasta este media, maximele au atins și 45 de grade în miezul zilei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×