I-am intoxicat și pe bulgari. Pește contaminat produs în România a ajuns pe farfuriile vecinilor

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/10/2019, 15:18
I-am intoxicat și pe bulgari. Pește contaminat produs în România a ajuns pe farfuriile vecinilor
Peste 250 de kilograme de macrou afumat au fost retrase din Bulgaria după ce au fost contaminate cu Listeria. Sursa foto: infocs.ro

Peste 250 de kilograme de macrou afumat și ambalat în România au ajuns pe piața alimentară din Bulgaria. Vestea proastă este că peștele a fost retras de la vânzare după ce s-a descoperit că este contaminat cu o bacterie foarte periculoasă.

250 de kilograme de macrou afumat au fost retrase din Bulgaria

Macroul afumat este o delicatesă care a ajuns și pe mesele vecinilor de-a lungul anilor. Din nefericire, producătorii Ocean Fish au primit o veste proastă de la Departamentul pentru siguranța alimentelor din Bulgaria după ce au fost verificate aleatoriu mai multe produse printre care și macroul afumat. Autoritățile au descoperit că peste 250 de kilograme de macrou afumat erau infestate cu Listeria monocytogenes.

Cele peste 250 de kilograme marca Ocean Fist care au fost distribuite în toată Bulgaria au fost retrase de pe piața alimentară. Oficialii au făcut apel către populația din Bulgaria pentru a returna produsele contaminate. Așadar, peștele contaminat urmează să ajungă înapoi în România pentru a fi distrus, potrivit digi24.ro.

Macroul afumat este infectat cu Listeria
Peștele contaminat din Bulgaria este produs de societatea Ocean Fish. Sursa foto: alimtex.com

La începutul anului două firme au fost amendate după ce s-a descoperit că aveau pește contaminat

Inspectorii sanitari veterinari au decis să închidă în luna februarie două unități de procesare a peștelui după ce a fost descoperită prezența bacteriei Listeria. Este vorba de societatea NEGRO 2000 SRL și Auchan care produce marca proprie de file de somon afumat „Pouce File de somon afumat 100 g”. Au fost distruse până în prezent 99,77 kilograme de produse din loturile unde a fost descoperită bacteria, precizează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„De la începutul acestei săptămâni, când a fost declanşată acţiunea de control, şi până la această dată, au fost retrase de la comercializare 96,77 de kg de produse din loturile unde a fost depistată prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes, produse care au fost distruse. Acţiunile de retragere şi de rechemare ale produsului ‘file somon afumat’, provenit de la cele două unităţi de prelucrare a peştelui, sunt în derulare şi se desfăşoară sub supravegherea inspectorilor ANSVSA. Controalele ANSVSA cu această tematică, continuă”, precizează instituţia într-un comunicat, potrivit cotidianul.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×