Horia Simu, eliberat de Înalta Curte, după ce primise 4 ani de închisoare în dosarul Bica

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 14:49
Horia Simu, eliberat de Înalta Curte, după ce primise 4 ani de închisoare în dosarul Bica GALERIE FOTO
Horia Simu, eliberat de Înalta Curte, după ce primise 4 ani de închisoare în dosarul Bica

Eliberările cu condamnați celebri continuă în România, după ce Dan Șova, Rudel Obreja, fostul reședinte al Federației Române de Box, și Constantin Niță au fost lăsați în libertate. Astăzi a venit rândul lui Horia Simu, care a fost eliberat de oficialii de la Înalta Curte de Casație și Justiție după ce fusese condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influență.

Este vorba de același dosar  în care fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost achitată, iar fostul şef al ANAF, Şerban Pop, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare. Acesta din urmă a fost deja eliberat, ieri, tot în urma unei decizii a Instanței Supremede suspendare a executării pedepsei.

Horia Simu, eliberat de ICCJ după ce primise 4 ani de închisoare

În luna iunie a acestui an, afaceristul a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influență. Executarea pedepsei în cazul său este suspendată până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare depuse de Horia Simu. Potrivit unor surse judiciare, termenul a fost stabilit pe 21 ianuarie 2019, relatează Digi24. Magistrații au hotărât însă să o achite pe Alina Bica în acest dosar.

Alina Bica și Elena Udrea, așteaptă să fie eliberate

Aflată într-o închisoare din Costa Rica din cauza unei alte condamnări, fosta șefă de la DNA a primit ieri aceeași veste. De altfel, și ea, dar și prietena sa, Elena Udrea, așteaptă să fie eliberate.  Tudorel Toader a făcut declarații de ultimă oră în acest caz. „Simple precizări: Astăzi, la orele 11:45, la MJ au ajuns doar dispozitivele hotărârilor de suspendare a executării pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica.  Urmează ca MJ să primească documentația completă. Urmează ca fiecare să își cunoască și să își realizeze competențele legale, iar opinia publică să fie corect informată”, a scris ministrul Justiției pe paginalui de Facebook.

Horia Simu într-una dintre zilele în care a fost audiat

„La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus”, au arătat procurorii în rechizitoriu, potrivit Digi24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×