Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii pentru râuri din cinci judeţe din ţară. Gorjul va fi cel mai afectat

Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii pentru râuri din cinci judeţe din ţară. Gorjul va fi cel mai afectat
Hidrologii au emis Cod Galben de inundaţii. Sursa foto: Hepta

Alertă de inundații pentru râurile din cinci judeţe ale ţării. Hidrologii au emis Cod GALBEN, iar cele mai intense indundaţii se vor înregistra în judeţul Gorj.

Cod galben de inundaţii pe cinci râuri din ţară

Alertă de inundații pentru râurile din cinci judeţe ale ţării. Hidrologii au emis, marţi, Cod galben, iar cele mai multe inundaţii se vor înregistra în judeţul Gorj.

Astfel, până joi dimineaţă sunt posibile depăşiri ale cotelor râurilor. Cele mai multe râuri vor fi afectate în Gorj.

Cele mai intense inundaţii sunt prognozate în Gorj

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, potrivit hidrologilor, vor fi posibile inundaţii locale, creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din Caraş Severin, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj.

Inundţiile vor fi posibile şi ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici.

Inudaţiile vor avea intensitate mai mare pe râurile din Gorj. Avertizarea de cod galben de inundaţii va intra în vigoare marţi la ora 22-00 şi va expira joi la orele 9.00, anunţă hidrologii.

ANM anunţă precipitaţii abundente până joi dimineaţă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă până joi dimineaţă. În această perioadă sunt anunțate fenomene extreme de medie și lungă durată.

Potrivit specialiștilor ANM, în intervalul menționat vor fi semnalate precipitații abundente, însoțite de frecvente descărcări electrice, precum şi de intensificări ale vântului. Avertizarea intră în vigoare marţi la ora 18.00.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×