Potop în Brazilia. Inundațiile au făcut ravagii în partea de sud-est a țării: peste 50 de morți, zeci de dispăruți și mii de sinistrați – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 09:11
Potop în Brazilia. Inundațiile au făcut ravagii în partea de sud-est a țării: peste 50 de morți, zeci de dispăruți și mii de sinistrați – Video
Inundații cu zeci de morți în Brazilia. Foto: captură Twitter Apocalipsis Universal

A fost potop în Brazilia, unde în ultimele ore, în partea de sud-est a țării s-au înregistrat cele mai puternice ploi din ultimii 110 ani. Cele mai multe decese au fost cauzate de alunecările de teren, mulți brazilieni înecându-se în noroi.

Inundații devastatoare în Brazilia: 54 de morți

Ploile au început de joia trecută în partea sud-estică a țării și au continuat până aseară. Peste trei zeci de mii de persoane au rămas fără adăpost și în jur de 20 sunt de negăsit. Și mai trist este că, potrivit bilanțului realizat până la ora redactării acestei știri, 54 de oameni au murit.

Institutul de meteorologie din țara sud-americană susține că inundațiile produse zilele trecute sunt cele mai puternice din ultimul secol, lucru care a băgat autoritățile în stare de urgență.

Ajutor de la guvern de 22 de milioane de dolari

Ieri a plouat mai puțin, însă. Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro se afla în India în tot acest timp și a dat asigurări de acolo că guvernul de la Brasilia va face tot ce îi stă în putință pentru a avea grijă de oameni, mai ales că sunt zeci de mii de sinistrați.

Ministrul Dezvoltării din această țară, Gustavo Canuto și guvernatorul statului Minas Gerais, Romeu Zema, au survolat cu elicopterul zona afectată pentru a vedea cât de gravă este, de fapt, situația.

„Vom continua să asistăm și să reducem riscurile”, a declarat Zema.

Autoritățile guvernamentale vor acorda un ajutor imediat în valoare de 90 de milioane de reali, adică în jur de 22 de milioane de dolari.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×