Helsinki din „Casa de Papel” este îndrăgostit de România și vorbește fluent limba noastră: „Îmi aduc aminte cu drag de București și Timișoara”

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
07/04/2020, 18:23
Helsinki din „Casa de Papel” este îndrăgostit de România și vorbește fluent limba noastră: „Îmi aduc aminte cu drag de București și Timișoara”
Helsinki din „Casa de Papel” vorbește fluent limba română și este fan „Las Fierbinți”. Sursa foto: imdb.com

Vă vine sau nu să credeți, Darko Peric, actorul cunoscut pentru rolul lui Helsinki din „Casa de Papel”, serial produs de Netflix și ajuns la sezonul cu numărul patru, nu este deloc străin de România. Ba chiar a locuit vreme de nouă ani în țara noastră, timp în care a reușit să învețe limba, iar acum o vorbește la perfecție.

Povestea lui Darko Peric, actorul din „Casa de Papel” care a locuit nouă ani în România

În vârstă de 43 de ani, acesta s-a născut în Kladovo, un orăşel mic din fosta Iugoslavie, situat în apropiere de Drobeta Turnu Severin. Cu România a luat contact în urmă cu 25 de ani, când a venit să studieze medicina veterinară la Bucureşti, chiar dacă actoria îl atrăgea încă din copilărie.

Așa se face că a locuit vreme de trei ani în Capitală, mai întâi în Drumul Taberei, iar apoi în zona Gării de Nord. Și-a câștigat existența făcând tatuaje, deși societatea noastră nu era atât de receptivă la acea vreme. „Eu sunt din Serbia, de la graniţa cu România, dintr-un orăşel care se numeşte Kladovo, aproape de Turnu Severin, unde se vorbeşte româneşte.

Şi încă de pe vremea lui Ceauşescu, era ceva obişnuit pentru sârbi să meargă la facultate în România. E aproape. Şi nu numai la Bucureşti, ci şi la Craiova, la Timişoara. Eu tot timpul am zis că vreau să merg în România.

În Bucureşti am stat trei ani, iar de acolo m-am dus în Timişoara. Şi mi-a plăcut foarte mult, îmi amintesc cu drag. Mi s-a părut un oraş mai cosmopolit. Am foarte mulţi prieteni acolo. Toată adolescenţa mi-am petrecut-o în România, în anii ‘90, de la 18 până la 27 de ani”, a povestit actorul îndrăgit în întreaga lume.

Este mare fan al serialului Las Fierbinți

Chiar dacă filmările pentru „Casa de Papel” îi ocupă mai tot timpul, Darko mai aruncă din când în când un ochi și la producțiile românești. Ba mai mult, se declară un fan înfocat al serialului „Las Fierbinți”, iar personajele pe care Firicel și Celentano, personaje interpretate de Toma Cuzin și Adrian Văncică.

De asemenea, actorul a avut și un mesaj pentru fanii din țara noastră, pe care îi îndeamnă să dea dovadă de responsabilitate și să rămână acasă. Iar dacă le trebuie un motiv în plus, Netflix a lansat deja cel de-al patrulea sezon al serialului său fenomen.

Viaţa s-a schimbat şi, în momentele astea complicate în care ne aflăm cu toţii, vreau să vă încurajez să staţi în case, este cel mai înţelept lucru pe care îl putem face pentru a evita să ne îmbolnăvim şi să răspândim virusul.

Dacă tot e vremea de stat în casă, vă anunţ că a apărut noul sezon din «La Casa de Papel», aşa că puteţi să vă uitaţi liniştiţi pe Netflix. Sper să nu vedeţi totuşi tot sezonul dintr-o dată, aşa cum fac mulţi, mai păstraţi şi pentru zilele următoare (râde). Vă transmit multe salutări şi vă rog să aveţi grijă de voi“, a spus Darko Peric.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×