Hafthor Bjornsson a doborât recordul mondial la ridicat greutăți! Starul din Game of Thrones a reușit să ridice 501 kg VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
03/05/2020, 11:03
Hafthor Bjornsson a doborât recordul mondial la ridicat greutăți! Starul din Game of Thrones a reușit să ridice 501 kg VIDEO
Hafthor Bjornsson a reușit să doboare recordul mondial la ridicat greutăți. Sursa foto: Captură Video

După ce a devenit celebru în lumea întreagă datorită rolului din serialul fenomen Game of Thrones, Hafthor Bjornsson și-a pus în gând să doboare recordul mondial la ridicat greutăți. Iar când „Muntele” își propune ceva, fiți siguri că și reușește. Actorul islandez a reușit să ridice 501 de kilograme, trecând astfel dincolo de borna fixată în urmă cu aproape patru ani de britanicul Eddie Hall.

„Muntele” din Game of Thrones a doborât recordul mondial la ridicat greutăți

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul transmis în direct de postul de televiziune ESPN a avut loc fără spectatori, în sala personală a actorului din țara natală și nu în cadrul unei competiții, cum s-a procedat până acum. În ciuda criticilor primite din cauza acestui aspect, recordul său a fost consemnat în prezența arbitrului Magnus Ver Magnusson.

Inițial, Bjorhnsson s-a încălzit  ridicând două bare cu greutate de 420, respectiv 460 de kilograme. „Nu mai am cuvinte, sunt foarte fericit și recunoscător. Totul a decurs conform planului, sunt în al nouălea cer ”, a declarat, vizibil emoționat, actorul islandez.

La finalul încercării, „Muntele” l-a provocat pe rivalul său, Eddie Hall, la un meci de box. Eddie, tocmai ți-am doborât recordul, iar acum sunt gata să te fac KO în ringul de box! Eu sunt pregătit. Tu ești?”, i-a transmis acesta fostului deținător al recordului mondial.

Paul Anderson rămâne cel mai puternic om de pe planetă

Performanța sa este, însă, departe de a o egala pe cea obținută de Paul Anderson, americanul care în urmă cu mai bine de 60 de ani a devenit un adevărat supererou pentru SUA. În acele vremuri, războiul cu URSS își făcea simțită prezența nu doar pe câmpul de luptă, ci și pe plan sportiv.

Născut la data de 17 octombrie 1932, într-un sătuc din Toccoa, Georgia, aflat la poalele munților Apalași, Anderson a fost diagnosticat cu o boală cronică de rinichi și cu febră reumatică încă de la o vârstă fragedă. În ciuda maladiilor, și-a trăit copilăria la fel ca toți ceilalți.

A cochetat cu fotbalul american și chiar a reușit, în adolescență, să obțină o bursă în acest sport. Totul a durat, însă, doar un semestru, deoarece a simțit o atracție mult mai puternică pentru haltere. „Îmi plăcea, mă îndrăgostisem de faptul că lumea se uita la mine altfel.

Eu eram cel care putea ridica orice greutate, ridicam de câteva ori mai mult decât toți băieții din școală” rememora Anderson. Așadar, revenit în Toccoa, acesta și-a amenajat o sală de forță, în care se antrena cu diferite fiare, dar și-a fixat și o dietă care să-i sporească performanța sportivă.

Cu timpul, Paul Anderson a fost inclus în lotul național de haltere al Americii. Campionatul Mondial de la Moscova, din iunie 1955, a reprezentat primul mare test pentru el. Odată ajuns în Moscova, sportivul durduliu le-a atras rapid atenția sovieticilor. „Când am ajuns acolo, când am coborât din avion, parcă se uitau la mine ca la o mascotă”, spunea el. Atunci, Paul măsura 1,75 metri și avea o greutate de 163 de kilograme!

Deși a fost inclus în lotul Americii pentru acest turneu, Anderson s-a deplasat ca rezervă. Nu avea nici măcar echipament pentru această competiție. Însă, în parcul Gorky, americanul i-a uimit pe cei 15.000 de spectatori.

Acest „pitic dolofan”, așa cum a fost numit de cei din jur, a ridicat în primă fază 150 de kilograme, stabilind deja un record personal. Apoi, a cerut 180 de kilograme, cu 10 peste recordul mondial! Deși nimeni nu credea că va reuși să ridice această greutate, Anderson i-a lăsat cu gura căscată pe toți cei prezenți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×