Guvernul vrea să amâne din nou dublarea alocaţiei. Toate fondurile vor merge pentru combaterea coronavirusului

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 12:50
Guvernul vrea să amâne din nou dublarea alocaţiei. Toate fondurile vor merge pentru combaterea coronavirusului
Guvernul ia în calcul o nouă amânare a dublării alocaţiei, deoarece o creștere în acest moment ar avea un impact semnificativ asupra bugetului

Guvernul ia în calcul o nouă amânare a dublării alocaţiei, deoarece o creștere în acest moment ar avea un impact semnificativ asupra bugetului.

Guvernul vrea să amâne din nou dublarea alocaţiei

România TV anunță că Guvernul ia în calcul să amâne din nou majorarea alocaţiilor pentru copii. Măsura ar urma să fie luată deoarcene o bublare a alocaţiei în acest moment de criză ar avea un impact bugetar semnificativ.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că în momentul de faţă prioritar pentru Guvern este să folosească toate fondurile pentru a combate criza produsă de coronavirus.

Mai mult, guvernanţii aşteaptă să pregătească rectificarea bugetară pentru a şti exact unde şi câţi bani trebuie să se aloce.

Senatul a respins dublarea alocațiilor

Alocațiile pentru copii ar fi trebuit să se dubleze încă din februarie, dar Guvernul a amânat aplicarea legii până la 1 august, deoarece banii necesari, șapte miliarde și jumătate de lei, nu erau prevăzuți în buget.

Senatul a respins la începutul lunii februarie legea privind prorogarea dublării alocaţiilor până la 1 august. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţine că, dacă dacă legea ar fi fost adoptată înainte de adoptarea bugetului, ”cu siguranţă”, ar fi fost prinsă finanţarea încă de la începutul anului.

La mijlocul lunii trecute, Guvernul Ludovic Orban a anunțat că vrea să înlocuiască alocațiile copiilor! Anunțul a fost făcut de ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a afirmat că a ridicat problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că tema alocaţiilor copiilor „este un non-subiect” şi a explicat că atunci când a vorbit despre schimbarea alocaţiilor în vouchere doar a dat nişte exemple.

Ludovic Orban a declarat că momentan nu se poate vorbi despre o majorarea a alocațiilor, în contextul în care nu a fost realizată rectificarea bugetară. Cu toate acestea, premierul desemnat a profitat de situație pentru a aminti că partidul pe care îl conduce a fost mereu preocupat de creșterea alocațiilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×