Guvernul Orban, primele mutări! Liberalii au deja nume sigure pentru câteva ministere

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 10:01
Guvernul Orban, primele mutări! Liberalii au deja nume sigure pentru câteva ministere GALERIE FOTO
Ludovic Orban este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis. Sursa foto - facebook

Guvernul Ludovic Orban este la un pas să facă primele mutări importante! Șeful liberalilor le-a transmis acestora, în şedinţa BEX, câteva nume de miniştri care vor face parte din noul Executiv. Concret, cele trei persoane propuse la Educaţie sunt Monica Anisie, Marilen Pirtea şi Florica Cherecheş. Orban spune că are soluții și pentru portofoliul de la Agricultură. Tot cu trei nume a venit și pentru acest minister.

Guvernul Orban, primele mutări!

Astfel, pentru Agricultură au fost menţionate numele deputaţilor PNL Adrian Nechita, Nicolae Giugea şi cel al preşedintelui Federaţiei Naţionale Pro Agro Emil Dumitru. Între timp, premierul desemnat, Ludovic Orban, are noi discuţii cu majoritatea partidelor parlamentare, în vederea conturării unei majorităţi care să susţină Guvernul. Orban se va întâlni cu legaţiile ALDE, PMP, UDMR şi USR, iar miercuri cu Pro România.

”Mâine şi poimâine urmează runda a doua de discuţii cu partenerii alături de care am depus moţiunea de cenzură. Mâine ALDE, PMP, UDMR şi USR, iar miercuri Pro România”, a anunţat chiar Orban. Ziua premierului desemnat începe de la prima oră. Acesta se va întâlni, la ora 9.30, cu delegaţia ALDE, la 11.00 cu delegaţia PMP, la 13.30 cu reprezentanţii UDMR, iar la 15.00 cu delegaţia USR.

Guvernul Orban, primele mutări! Ludovic Orban
Ludovic Orban încearcă să prezinte un nou Executiv. Sursa foto – facebook

Guvernul are contur, nu și conținut

Nu toată lumea este mulțumită după prima rundă de negocieri. Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că în prezent nu există în Parlament o majoritate care să asigure reforme. Mai mult de atât, liderul USR a transmis că se prefigurează o guvernare care ”va sta de fapt la mâna PSD, a lui Victor Ponta, a lui Tăriceanu”. ”Nu putem decât să confirmăm că, în acest moment PNL nu a generat o majoritate care să susţină reformele. Ceea ce spunem de două săptămâni că suntem în perspectiva unei guvernări minoritare, în perspectiva unei guvernări care va sta de fapt la mâna PSD, va sta la mâna lui Victor Ponta,  va sta la mâna lui Tăriceanu, o guvernare minoritară care foarte probabil nu va putea să facă aproape niciuna dintre reformele sau niciuna dintre reformele de care România are atâta nevoie”, a spus Dan Barna.

Ludovic Orban a anunţat că a stabilit un calendar ”rezonabil” pentru învestirea Guvernului. Joi sau vineri va fi depusă lista miniştrilor şi Progrul de Guvernare, iar votul de învestitură ar putea avea loc săptămâna viitoare, miercuri.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×