Guvernul a plătit 16.000 euro din banii publici pentru 100 de agende! Doar una costa 750 de lei!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 11:10
Guvernul a plătit 16.000 euro din banii publici pentru 100 de agende! Doar una costa 750 de lei!
Banii publici sunt investiți de Guvern în creme de mâni și agende de piele de vițel personalizate!

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a decis să achiziționeze, din banii publici, nu mai puțin de 100 de agende. Doar prețul uneia este de 750 de lei, conform portalului de achiziții publice. Desigur că obiectele de papetărie sunt doar pentru Guvern și au pe coperta acestora sigla Guverului României. De asemenea, agendele sunt confecționale din piele de vițel.

Această achiziție a fost făcută la începutul lunii noiembrie prin Secretariatul General al Guvernului. Suma totală a investiției Executivului pentru agendele personalizate a urcat la 75.000 de lei, adică la 16.000 de euro. Tot la începutul lunii trecute, Guvernul a mai cheltuit o sumă de 2.333 de lei din banii publici pentru creme de mâni hidratante și cu apă termală.

Agende personalizate pentru Guvern, în valoare de 16.000 de euro

Guvernul are o nouă achiziție de anul acesta. Se pare că acum fiecare membru are la purtător o agendă personalizată, învelită în piele de vițel și cu sigla Guvernului României. Numai o astfel de agendă a costat 750 de lei. Toate acestea au fost cumpărate din banii publici, din care s-a luat 75.ooo de lei, adică 16.000 de euro.

Ședință Guvern
Ședință Guvern

„Agenda din piele naturala – multifunctionala – personalizata. Coperta: • Exterior din piele naturala regenerata de vitel nappa de culoare bordo. Pe fata copertei se va realiza cu timbru sec, in partea superioara centrat sigla Guvernului Romaniei iar in partea inferioara “Guvernul Romaniei”, conform ghidului de identitate vizuala. • Interior din captusala material textil cu diverse forme geometrice realizate direct in tesatura”, acestea fiind doar câteva din detaliile noilor agente ale Guvernului.

Alte investiții ale Guvernului

O altă investiție a Guvernului, tot de la începutul lunii noiembrie a acestui an, a fost reprezentată de 72 de creme de mâini. Acestea se aflau în flacoane a câte 50 de ml. Achizițiile au fost făcute tot de Secretariatul General al Guvernului.

„Creme hidratante cu proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatoare şi cicatrizante (fără parabeni), din care 36 de bucăţi cu apă termală pentru îngrijirea mâinilor şi 36 de bucăţi cu acţiune reparatoare care hidratează intensiv mâinile deteriorate”, arată achiziția făcută de Secretariatul General al Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×