Grupul PRO TV a mai primit 200.000 de lei amendă pentru depăşirea publicităţii. Ce măsuri a mai luat CNA

Daniel Scripcaru  
înStiri mondene
03/03/2020, 15:37
Grupul PRO TV a mai primit 200.000 de lei amendă pentru depăşirea publicităţii. Ce măsuri a mai luat CNA
Grupul PRO TV a mai primit 200.000 de lei amendă. Sursa foto: rtv.net

Grupul PRO TV a mai încasat o amendă pentru depăşirea timpilor de publicitate. De data aceasta, amenda a venit din cauza depăşirilor de pe PRO 2 şi a însumat 200.000 de lei. În urmă cu câteva zile, Grupul a mai primit 400.000 de lei amendă, tot pentru depăşirea publicităţii.

Grupul PRO TV a mai primit 200.000 de lei amendîă pentru depăşirea publicităţii

Grupul PRO TV a mai încasat o amendă pentru depăşirea timpilor de publicitate. De data aceasta, amenda a venit din cauza depăşirilor de pe PRO 2 şi a însumat 200.000 de lei. În urmă cu doar câteva zile, Grupul PRO TV a mai primit 400.000 de lei amendă, tot pentru depăşirea publicităţii. Penultima amendă a fost dată pentru televiziunile PRO TV şi Pro Cinema.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acum, postul PRO 2 a depăşit timpul de publicitate cu aproximativ 10 ore într-o singură lună. Televiziunea a emis 10 ore de publicitate peste timpul admis de lege.

Pe lângă amenda dată, CNA a decis să facă sesizare şi la Consiliul Concurenţei. De asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a constatat depăşirile de publicitate, în ultima lună a lui 2019, la postul PRO 2.

Pro 2 a depăşit timpul de publicitate în decembrie 2019

Mai exact, PRO 2 a difuzat în decembrie 2019 9 ore, 56 de minute şi 43 de secunde de publicitate mai mult decât ar fi fost normal. Depăşirile au adus Grupului PRO TV nu mai puţin de 200.000 de lei amendă.

Dacă sunt încălcări ale legii care pot cădea sub incidența altor instituții, legea spune că le putem sesiza. CNA trebuie să vegheze la buna concurență între competitori„, a explicat Monica Gubernat, președintele CNA. De asemenea, ppreşedintele CNA a făcut demersuri şi către

În cazul de față, vorbim de cel mai mare jucător de pe piața media, care a încălcat în mod grosolan legea. Am sesizat posibila concurență neloială„, a mai spus președintele CNA.

Antena 1, amendă de 100.000 de lei pentru serialul „Vulpiţa”

În urmă cu câteva zile, Antena 1 a primit amendă din partea CNA din cauza episoadelor cu Vulpiţa şi Viorel Stegaru, difuzate la emsiunea Acces Direct.

Pentru încălcarea legii în mod grav şi repetat (multiple articole privind protecţia minorilor şi respectarea demnităţii umane), în emisiunile „Acces Direct” din perioada 13.01-6.02.

Şi ţinând cont de antecedentele numeroase, am propus sancţionarea postului Antena 1 cu 100.000 de lei (maximul pentru articolele din cod invocate). Amenda a trecut cu 9 voturi (unanimitate)”, anunţa Radu Herjeu, membru CNA, pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×