Greva la metrou suspendată din nou. Metrorex va negocia direct cu Lia Olguţa Vasilescu

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/11/2018, 11:50
Greva la metrou suspendată din nou. Metrorex va negocia direct cu Lia Olguţa Vasilescu
Greva la metrou a fost suspendată

Greva de la metrou, programată pentru miercuri, 21 noiembrie, a fost suspendată. Sindicaliştii au decis să mute data la care va fi grevă la metrou, după ce s-a schimbat conducerea Ministerului Transporturilor. Astfel, angajaţii Metrorex vor să intre în grevă generală după ce va fi numit noul ministru, Lia-Olguţa Vasilescu.

Greva fusese anulată de instanţă în cursul zilei de luni: „Constată nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment în data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA“, conform deciziei instanţei, însă sindicaliştii erau decişi să facă grevă miercuri.

Aproape un milion de călători ar putea fi afectați de o eventuală grevă la metrou
Aproape un milion de călători ar putea fi afectați de o eventuală grevă la metrou

Greva la metrou suspendată din nou

În cele din urmă, sindicaliştii vor să aibă o discuţie cu Lia-Olguţa Vasilescu şi abia după să anunţe din nou greva, scrie libertatea.ro. Liderul de sindicat, Ion Rădoi, a avut o discuţie prin intermediul telefonului cu Olguţa Vasilescu, în urma căreia au decis să se reia negocierile după ce aceasta va fi investită în noua funcţie.

“Auspiciile sub care fac aceste declaraţii de presă sunt legate de faptul că, după părerea mea, bogaţii din Ministerul Transporturilor au luat ostatice companiile din subordinea sa, şi mă refer aici la faptul că, spre deosebire de cei mulţi angajaţi din diverse companii ale MT, care lucrează în condiţii grele şi cu salarii mici, astăzi ne confruntăm cu o posibilă grevă pe care sindicatul de la metrou vrea să o declanşeze pentru a susţine o revendicare salarială de 42%, la care nu a înţeles să renunţe sau să negocieze nici până astăzi”, spunea Ioan Rădoi, înainte să ia decizia de a suspenda greva de la metrou.

„Fac apel la responsabilitatea şi profesionalismul reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluţii, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viaţa bucureştenilor”, spunea primarul Capitalei, Gabriela Firea luni.

Ultima dată când angajaţii Metrorex au făcut grevă a fost pe 17 noiembrie 2009, între orele 04:00 – 16:00, atunci când s-a solicitat o majorare de 20% a salariilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×