Grevă în opt aeroporturi din Germania și zboruri anulate! 220.000 de pasageri afectați

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 08:52
Grevă în opt aeroporturi din Germania și zboruri anulate! 220.000 de pasageri afectați

Este grevă pe opt aeroporturi din Germania! Sute de zboruri au fost anulate marți, 15 ianuarie, și peste 220.000 de pasageri au fost afectați din cauza grevei pornite de către personalul de securitate, potrivit asociației aeroporturilor germane ADV, potrivit Mediafax.

Aeroporturile Frankfurt – cel mai mare din Germania – Hamburg, Munchen, Hanover, Bremen, Leipzig/Halle, Dresden și Erfurt  vor intra în grevă din cauza personalului de securitate, care nu vor să mai lucreze din cauza nemulțumirilor cu privire la salarii, potrivit sindicatului ver.di.

8 aeroporturi din Germania sunt paralizate din cauza unei greve

Grevă în opt aeroporturi din Germania și zboruri anulate! 220.000 de pasageri afectați
Grevă în opt aeroporturi din Germania și zboruri anulate! 220.000 de pasageri afectați

Traficul aerian este paralizat în Germania. Cel mai mare aeroport al nemților – cel din Frankfurt – a anunțat că au fost anulate deja peste 800 de zboruri programate marți, adică unul din trei zboruri au fost anulate.

Pasagerii afectați vor beneficia de paturi, alimente și pături, potrivit unui reprezentat al operatorului aerian Fraport. „Sindicatul ver.di a transmis că greva a fost „provocată” de angajatori care au oferit o creștere de doar 2% a salariilor în următorii doi ani. Sindicatul cere ca salariul primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la valoare de 20 de euro pe oră. Asociația angajatorilor BDLS afirmă că aceasta ar reprezenta în unele cazuri o creștere de până la 30%. Următoarea rundă de discuții între sindicat și angajatori se va desfășura pe 23 ianuarie”, potrivit stiripesurse.ro.

Curse anulate pe Aeroportul din Sibiu

„Cursa Munchen-Sibiu, programată pentru sosire la ora 00,55 a fost anulată din cauza condiţiilor meteorologice, respectiv a vizibilităţii scăzute generate de ceaţă. Din acest motiv a fost anulată şi cursa Sibiu-Munchen, programată pentru plecare la ora 06,05″, a declarat Alexandra Păcurar.

Ciclonul Atlantic va lovi România, iar ANM ne spune la ce să ne așteptăm

Un ger cumplit va lovi în România, în zilele următoare, iar 16 județe vor fi sub cod galben și portocaliu de ninsoare și viscol.”Precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, informează Administrației Naționale de Meteorologie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×