Greta Thunberg, persoana Anului 2019! Prestigioasa revistă Time i-a acordat premiul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 16:18
Greta Thunberg, persoana Anului 2019! Prestigioasa revistă Time i-a acordat premiul GALERIE FOTO
Greta Thunbergnu a primit Premiul Nobel. Sursa foto - Manu R.B/Alterphotos/ABACAPRESS.COM

Greta Thunberg a fost numită persoana Anului 2019! Celebra revistă americană Time a desemnat-o pe tânăra suedeză în acest rol. Vă readucem aminte că Thunberg a devenit cunoscută în toată lumea prin pledoaria ei pentru cauza mediului.

Greta Thunberg, persoana Anului 2019!

Anunțul prin care tânăra activistă pentru mediu a fost numită Persoana anului a avut loc în emisiunea „Today” difuzată de postul de televiziune NBC. Greta Thunberg, care va împlini 17 ani în luna ianuarie, a devenit celebră pentru felul ei de a vorbi tăios şi direct.

Adolescenta nu a ezitat și le-a solicitat guvernelor lumii să demareze acţiuni imediate pentru a gestiona efectele unui fenomen pe care ea l-a denumit „o criză climatică globală”. Urgenţa climatică „nu este o problemă a viitorului, este un lucru care deja de afectează”, a declarat recent Thunberg.

Prestigioasa revistă Time i-a acordat premiul

A făcut lucrul acesta la prima sa intervenţie în cadrul Celei de-a 25-a Conferinţe a ONU privind schimbările climatice (COP25) ce a avut loc la Madrid. Nu a fost primul semnal de alarmp tras de tânăra din Suedia.

Trebuie specificat că într-o dezbatere dedicată tinerilor, alături de alţi militanţi din diferite zone ale globului, Greta Thunberg a subliniat că „omenirea se confruntă deja cu perturbările climatice şi de aceea nu se mai poate aştepta”.

Activista suedeză a ținut să asigure pe toată lumea că „poveştile lor trebuie ascultate”, în contextul în care „suntem ţinta unei atenţii mediatice” atât de mari. Greta s-a referit la toți tinerii prezenți la o dezbatere împotriva perturbărilor climatice.

Într-un alt moment al intervenţiei sale, adolescenta suedeză s-a referit la populaţiile indigene al căror glas este, potrivit ei, „foarte important să-l ascultăm”. Populaţiile indigene „sunt cele mai afectate şi expuse la consecinţele schimbărilor climatice, având în vedere că ele trebuie să se afle în echilibru cu natura”.

„De aceea trebuie să le ajutăm, pentru că sunt valoroase pentru cunoştinţele” pe care le au despre natură, lucru care „ne poate fi util pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice”, a mai spus Greta.

Revista americană precizează că o recompensează pentru că a reuşit să transforme ”îngrijorări vagi” cu privire la încălzirea planetei într-o mişcare mondială. Suedeza a devenit reprezentanta luptei împotriva încălzirii globale în lume, unind milioane de susţinători ai cauzei sale. Ea nu a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×