Ea este românca ce a ajutat-o pe Greta Thunberg să ajungă în Europa fără să polueze. A trecut-o oceanul cu propriul velier. Galerie FOTO

Ea este românca ce a ajutat-o pe Greta Thunberg să ajungă în Europa fără să polueze. A trecut-o oceanul cu propriul velier. Galerie FOTO GALERIE FOTO
Greta Thunberg, activista de media, a ajuns în Portugalia cu ajutorul unei românce. Sursa foto: vox.com

Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani din Suedia, care luptă împotriva încălzirii globale, a ajuns în această dimineață în Portugalia. Tânăra activistă a traversat Oceanul cu un velier fără emisii fiind ajută de o româncă stabilită în Australia.

O româncă a ajutat-o pe Greta Thunberg să traverseze Atlanticul cu un velier

Tânăra activistă de mediu din Suedia, Greta Thunberg, vrea să ajungă la Summitul asupra Climei de la Madrid. Adolescenta de 16 ani refuză să meargă cu avionul pe motiv că poluează foarte mult. Acesta a fost și motivul pentru care a ales să traverseze Atlanticul cu un velier fără motor clasic. VEZI GALERIE FOTO

O femeie cu origini românești, care este stabilită de ani buni în Australia, a ajutat-o pe Greta să navigheze pe ocean. Elayna Cărăușu și soțul acesteia i-au pus la dispoziție tinerei activiste propriul velier. Românca și soțul acesteia nu plănuiau să ajungă în Europa, dar s-au oferit să o ajute pe adolescentă.

Greta Thunberg va luat parte la summitul ONU asupra climei de la Madrid

„Ziua 20. Ultima noastră zi pe ocean! Aproape putem simți mirosul pământului! Ne așteptăm să ajungem la Doca de Santo Amaro, Lisabona, undeva între orele 8:00-10:00 mâine”, a scris Greta în urmă cu aproximativ 12 ore pe contul de Facebook.

Tânăra activistă de mediu urmează să părăsească Portugalia în cursul zilei de marți, 3 decembrie. Adolescenta va lua trenul spre Madrid pentru a fii prezentă la conferinţa COP25.

Summitul asupra Climei de la Madrid a început luni, 2 decembrie, iar peste 50 de șefi de stat sau de Guvern urmează să pună bazele unei noi etape de acțiune climatică.

Fata de 16 ani a traversat pentru prima dată Oceanul Atlantic la bordul unei iaht cu zero emisii poluante pentru a merge la summitul ONU asupra climei de la New York. Acest summit a avut loc în septembrie și aici Greta Thunberg a ținut un discurs impresionant.

„De peste 30 de ani, știința ne-a arătat negru pe alb. Cum îndrăzniți să ignorați avertismentele și să veniți aici să spuneți că faceți destul când politicile și soluțiile necesare nici măcar nu se întrevăd? Cum îndrăzniți?

Mi-ați răpit visurile și copilăria cu vorbe goale. Și totuși, eu mă număr printre norocoși. Oamenii suferă. Oamenii mor, ecosisteme întregi se prăbușesc.

Suntem la începutul unei distrugeri în masă și vorbim numai despre bani și fantezia unei eterne creșteri economice. Cum îndrăzniți?” a spus revoltată Greta Thunberg către liderii lumii, potrivit digi24.ro.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×