Grav accident rutier pe Valea Oltului! A fost activat planul roșu de intervenție

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
13/09/2018, 15:07
Grav accident rutier pe Valea Oltului! A fost activat planul roșu de intervenție GALERIE FOTO
Un grav accident rutier s-a produs, joi după amiază, pe Valea Oltului

Un grav accident rutier s-a produs, joi după amiază, pe Valea Oltului! 13 persoane au fost rănite, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au anunțat că în acest caz a fost activat planul roșu de intervenție, fiind vorba despre un număr mare de victime.

Accidentul s-a produs joi după-amiază, pe DN 7, în dreptul localității Câineni. În accident, au fost implicate patru mașini, rezultând 13 victime în cazul cărora s-a intervenit de urgență. În impact, a fost implicat și un autoturism cu o capacitate de 9 locuri.

În urma accidentului de pe Valea Oltului, au rezultat 13 victime
În urma accidentului de pe Valea Oltului, au rezultat 13 victime

13 răniți, în urma unui grav accident pe Valea Oltului

Potrivit reprezentanților  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, patru dintre victime ar fi cetățeni bulgari. Accidentul s-a produs pe fondul nerespectării vitezei și a unei depășiri neregulamentare. Unul dintre autovehicule a intrat pe contrasens, acroșând o altă mașină.

Sunt transportate la spital 13 persoane, dintre care patru prezintă răni mai grave, dar sunt conştiente şi stabile hemodinamic”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Care e starea victimelor, în urma acestui grav accident rutier de pe Valea Oltului

În urma accidentului produs pe Valea Oltului joi după-amiaza, toate victimele au fost în stare de conștiență, fiind transportate totuși la spital pentru investigații. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Serviciilor de Ambulanță Județeană Vâlcea și Sibiu. Traficul rutier a fost blocat pe un sens de mers, imediat după acest accident rutier.

”A fost suplimentat numărul ambulanțelor de Vâlcea și de la Sibiu. Sunt 13 victime, din care patru mai grav, dar conștiente și stabile hemodinamic. De asemenea, sunt scurgeri de combustibil pe șosea, autospeciala de stingere asigurând masuri de apărare împotriva incendiilor până la înlăturarea combustibulului”, au explicat reprezentanții ISU Vâlcea în cadrul unei intervenții pentru MEDIAFAX.

Condițiile producerii accidentului de pe Valea Oltului

Reprezentanții Poliției Vâlcea au epxlicat contextul în care s-a produs acest accident, pe Valea Oltului. Din primele informații și măsurători da la fața locului, se pare că accidentul s-a produs din cauza neatenției.

 

În urma accidentului de pe Valea Oltului, a fost activat planul roșu de intervenție
În urma accidentului de pe Valea Oltului, a fost activat planul roșu de intervenție

 

„O autotilitară de București, care circula pe sensul Vâlcea – Sibiu, ar fi pătruns pe contrasens (șoferul e posibil să fi fost neatent) și ar fi acroșat un microbuz de Bulgaria care se deplasa din sens opus, o autoutilitară și un autoturism”, a declarat Corina Băștinariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Vâlcea.

„Accidentul a avut loc pe Dn7, km 238+600, in comuna Caineni, din prinele verificari sunt 4 auto implicate, ar fi 5 persoane ranite, dintre care 4 cetateni bulgari. Din primele date, se pare ca o autotilitara de bucuresti, care circula pe sensul Valcea- Sibiu, ar fi patruns pe contrasens (soferul e posibil sa fi fost neatent) si ar fi acrosat un microbuz de bulgaria care se deplasa pe sens opus, o autoutilitara si un autoturism.”, au mai explicat autoritățile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×