Gluma zilei! De ce a picat facebook? Laserul de la Măgurele e de vină :)

Ana Chivu   
în Stiri mondene
14/03/2019, 14:19
Gluma zilei! De ce a picat facebook? Laserul de la Măgurele e de vină :) GALERIE FOTO
Gluma zilei de pe facebook. coincidența dintre laserul de la Măgurele și facebook-ul picat

Bancul viral după căderea facebook are legătură cu laserul de la Măgurele. Cum românii știu cel mai bine să facă haz de necaz, problemele cu rețelele de socializare de zilele acestea nu puteau să scape. Conincidența a ales, astfel că problemele apărute în mediul online au apărut chiar în ziua în care s-a anunțat premiera mondială a laserului de la Măgurele care a atins puterea de 10 PetaWatts.

Bancul zilei, după coincidența dintre căderea facebook și laserul de la Măgurele

”În acest moment, putem să pregătim experimentele viitoare, să începem probele în toamnă și să încercăm să deslușim ce se întâmplă când materia e supusă unor condiții atât de extreme, ca a zecea parte din întreaga putere a Soarelui concentrată pe un milimetru”, a declarat în cursul zilei de ieri, 13 martie Nicolae Zamfir, directorul laserului.

Declarația sa a devenit subiect de glume, astfel că imaginația internauților nu a avut bariere, aceștia legându-se de ”puterea Soarelui concentrată pe un milimetru” de faptul că facebook și instagram au picat. Departe de glumele românilor a fost explicația rețelei. Reprezentanții acesteia au confirmat că au avut probleme în mai multe state, dar și că nu este deloc vorba despre un atac cibernetic, așa cum s-a zvonit, ci doar că erorile apărute sunt interne.

 Gluma zilei de pe internet: coincidența dintre facebook-ul picat și laserul de la Măgurele
Gluma zilei de pe internet: coincidența dintre facebook-ul picat și laserul de la Măgurele

Atribuțiile laserului de la Măgurele:

Laserul institutului de fizică nucleară de la Măgurele a atins o putere foarte mare, cea mai mare din lume, echivalentă cu 10% din cea a Soarelui și încă nu este la capacitatea maximă a acestuia. „Există spitale care folosesc această terapie, numai că protonii respectivi sunt accelerați de niște acceleratoare foarte mari care costă foarte mult și ocupă mult spațiu. Ideea e să accelerăm acești protoni cu laserul. De ce?

Pentru că lumina, intrinsec, e o oscilație a câmpului electric, care e foarte puternic. Un câmp electric e în stare să acclereze saricini electrice. Dacă acest câmp electric de la Măgurele e foarte puternic, el poate să accelereze protoni pe o distanță foarte scurtă și în felul asta putem să avem un accelerator de protoni mult mai compact, poate să intre eventual într-un spital, după ce tehnologia este demonstrată”, a explicat fizicianul Cristian Presură.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×