Gheorghe Turda a scăpat de cancer pentru a doua oară: „Am avut încredere!”

Ana Chivu   
în Stiri mondene
12/11/2018, 19:13
Gheorghe Turda a scăpat de cancer pentru a doua oară: „Am avut încredere!”
Gheorghe Turda a învins cancerul pentru a doua oară!

Gheorghe Turda a învins cancerul pentru a doua oară! Iubitul cântăreț a declarat că s-a vindecat de cancerul de piele de care suferea, iar că acum se simte mult mai bine. Solistul de muzică populară poate sta liniștit acum. Care sunt cauzele bolii cu care a fost diagnosticat?  Care este starea actuală a artistului? Din fericire, vindecarea acestuia este definitivă, fără risc de recidivă. „O bubiţă care nu se vindecă singură în decurs de 6 săptămâni este din start suspectă. Pielea produce cancere la fel ca celelalte organe, din fericire ele se văd, aşa că avem posibilitatea să le tratăm în faza de debut.

Primul pas este controlul, atunci când ceva vă nelinişteşte. Orice dermatolog va putea să spună dacă leziunea este riscantă sau nu. Dacă i se pare suspectă va recomanda o biopsie dintr-un milimetru de piele. E îgrijorătoare o leziune stabilă, silenţioasă, care nu te doare, nu te mănâncă.  La domnul Turda a fost neagră, dar situaţia a fost una relativ uşoară. Prin metoda de chirugie Mohs nu există risc de recividă”, a declarat medicul care l-a tratat pe Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda, învingător în fața cancerului

Cunoscutul cântereț de muzică populară s-a luptat de două ori cu cancerul, dar a ieșit învingător de fiecare dată. În acest an a fost victima unui carcinom cutanat. Se pare că statul la soare l-a afectat destul de tare. Cu toate acestea, acum se poate bucura, pentru că la sfârșitul operației medicul l-a sigurat că problemele de acest gen se termină aici, și că boala nu va recidiva. O întâmplare a făcut ca Gheorghe Turda să afle de boala de care a suferit. Acesta a mers la doctor pentru un neg, care s-a dovedit a fi începutul bolii.

„M-a deranjat un neg cât un bob de piper în perciun. La un moment dat s-a spart bubița și m-am speriat. Am venit imediat la consult. Doamna doctor Mihaela Leventer a zis că e nevoie să fac o operație. Am avut încredere în doamna doctor și în metoda folosită de dânsa, tehnica Mohs. De la programare până la operație a durat o săptămână. Am trecut peste această fază. Dumnezeu ne-a ajutat”, a mărturisit Gheorghe Turda.

Tehnica operației care l-a vindecat definitiv este microchirurgia Mohs, care care aduce succesul în mai bine de 99,7% din cazuri. „Nu m-am speriat. Am primit cu optimism rezolvarea acestei situații în care am intrat. Noi, persoanele cu ochii albaștri și tenul deschis, suntem predispuse la așa ceva. Recunosc și că am fost puțin neglijent, doritor să stau la soare mai mult decât trebuie. Am fost trei zile în luna august pe Litoral şi am luat soarele cu toptanul. Pielea închisă la culoarea deschisă a ochilor dă foarte bine, dar am tras!”, a mai povestit interpretul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×