Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș, audiați în dosarul Microsoft 3! ”Am spus adevărul fără să mi se sugereze să fac afirmaţii”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 14:33
Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș, audiați în dosarul Microsoft 3! ”Am spus adevărul fără să mi se sugereze să fac afirmaţii” GALERIE FOTO
Dosarul Microsoft a fost reluat de ICCJ. Sursa foto - Ali Balikci / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș au fost audiați în dosarul Microsoft 3! Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi omul de afaceri au răspuns în calitate de martori la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș, audiați în dosarul Microsoft 3!

Vă reamintim că ân acest dosar sunt judecaţi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi fostul jucător de tenis Dinu Pescariu. Instanţa supremă a reluat audierile, în condiţiile în care completul de judecată s-a schimbat, prin înlocuirea unuia dintre judecători.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Gheorghe Ştefan a intrat primul în sală şi a transmis că îşi menţine declaraţia pe care a dat-o iniţial în faţa instanţei. Acesta a vorbit despre sumele de bani din afacerea Microsoft, sume care ar fi ajuns la fostul ministru Gabriel Sandu.

”Am spus adevărul fără să mi se sugereze să fac afirmaţii”

„Am spus adevărul fără să mi se sugereze să fac afirmaţii care nu corespund adevărului (…). Din cele patru milioane de euro, două milioane au rămas în Elveţia, nu au ajuns la mine.

În trei firme offshore au rămas. Sunt menţionate în rechizitoriu. Restul de două milioane au ajuns la firme din România, care i-au scos cash (…) Sumele sunt aceleaşi din Microsoft 1. Eu mi-am primit pedeapsa”, a explicat fostul primar.

Același lucru a făcut și Dorin Cocoș! Omul de afaceri nu a schimbat niciun cuvânt din prima declaraţie, una în care a recunoscut că, dacă nu i se dădeau patru milioane de euro lui Gabriel Sandu, fostul ministru nu ar fi făcut achiziţia de licenţe Microsoft.

„Menţin integral declaraţia, inclusiv paragrafele cu cele 4 milioane de euro date lui Gabriel Sandu. Suma de patru milioane de euro este una şi aceeaşi cu cea pentru care am fost condamnat”, a spus Dorin Cocoş.

De remarcat că pe 27 septembrie 2017, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florică şi Călin Tatomir, fost director general al Microsoft România SRL, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul „Microsoft 3”.

Potrivit DNA, în condiţiile în care în luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind închirierea de licenţe Microsoft, Gabriel Sandu, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi la instigarea lui Claudiu Florică şi a lui Dinu Pescariu, ar fi depus diligenţele necesare pentru încheierea unui nou contract.

DNA a recuperat un prejudiciu de 51.396.344 euro. Banii reprezintă diferenţa dintre suma plătită de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (90.182.344 euro) şi suma care a fost facturată de către furnizorul de licenţe către SC Dim Soft SRL (38.786.000 euro).

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×