Gheorghe Dincă, un criminal ”tupeist”. Mecanicul din Caracal a ucis după ce s-a înstrăinat de familie

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 09:48
Gheorghe Dincă, un criminal ”tupeist”. Mecanicul din Caracal a ucis după ce s-a înstrăinat de familie
Gheorghe Dincă le-a creat anchetatorilor probleme și a ucis după ce s-a îndepărtat de familie. Sursa foto. Hepta.ro

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, a devenit superior și a căpătat un tupeu fantastic după ce a stat de vorbă cu specialiștii FBI. Profilerul Poliţiei Române, Dorin Dumitran, este de părere că inculpatul a început să ucidă după ce s-a îndepărtat de membrii familiei sale.

Profilerul Dorin Dumitran despre Gheorghe Dincă: „I-a crescut tupeul fantastic” după ce a vorbit cu specialiștii FBI

Dorin Dumitran, profilerul Poliției Române, cel care a reușit să intre în mintea lui Gheorghe Dincă, a dezvăluit că inculpatul a mințit foarte mult de-a lungul anchetei și a povestit foarte multe lucruri din imaginația sa bogată.

Totodată, se pare că mecanicul din Caracal a devenit mai tupeist și nu a mai colaborat cu anchetatorii români imediat după ce a stat de vorbă cu specialiștii FBI. Acesta a fost și motivul pentru care inculpatul le-a creat anchetatorilor tot mai multe probleme.

„L-au întărit foarte mult, i-a stimulat supremația și orgoliul, mi-a creat mari probleme de comunicare din acel moment, pentru că începe să bagatelizeze orice intervenție a colegilor mei. Pe românește: i-a crescut tupeul fantastic”, a spus Dorin Dumitran, relatează digi24.ro.

Gheorghe Dincă a ucis cu sânge rece și a ascuns probe esențiale

Profilerul român prezizează faptul că Dincă nu a avut nicio problemă în a ucide și s-a priceput de minune să-și ascundă urmele. Dorin Dumitran mai adaugă faptul că arderea celor două fete nu a fost un lucru greu pentru Dincă pentru că la Caracal se practică arderea gunoiului.

De asemenea, Dorin Dumitran este de părere că mecanicul a ajuns să comită aceste crime după ce s-a îndepărtat de familie. Vă reamintim că Gheorghe Dincă locuia singur fiind părărsit chiar și de soție care locuia de ani buni în străinătate. Nici copiii nu erau prea apropiați de părintele lor.

„Consider că nu s-ar fi întâmplat ceea ce declară el că s-a întâmplat dacă nu ar fi suferit de această îndepărtare față de familia lui. Cred că a fost momentul în care şi-a pierdut eşafodajul, familia sa”, a mai adăugat Dorin Dumitran.

„Monstrul din Caracal” nu le-a dat niciodată adolescentelor numele, ci a preferat să spună despre ele referindu-se la lunile în care le-a răpit și le-a omorât. Profilerul Poliției Române consideră că acest lucru l-a ajutat pe criminal să nu se apropie foarte mult de fetele ucise și nu s-a tulburat ca ucigaș.

„Ca la nişte persoane care nu au drept de apel, drept urmare le și depersonalizează. Dacă te apropii de numele persoanei, dacă îi ştii istoria de viaţă, te tulburi ca criminal. Şi atunci este mai uşor să îi spui fata din aprilie, fata din iulie.

El a fixat foarte bine temporal pe finalul interviului. Este o măsură de autoprotecție pentru el, dar se chinuie cu în același timp. Ceea ce trăiește nu-i face bine, apropierea de fapte și detaliile extrem, de urâte îi fac rău și a trebuit să-i alimentez curajul pentru a o face”, a completat profilerul.

Dosarul Caracal a ajuns în instanță după mai bine de șase luni. Procurorii îl acuză pe Gheorghe Dincă atât de moartea Alexandrei Măceșanu, cât și pentru moartea Luizei Melencu. În plus, vecinul inculpatului, Ștefan Risipițeanu, este și el pus sub acuzare de anchetatori.

  • 14 aprilie 2019 a dispărut Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani
  • 24 iulie 2019 a fost răpită Alexandra Măceșanu, adolescenta de 15 ani
  • 6 luni au trecut de când Gheorghe Dincă a fost ridicat de polițiști din locuința sa din Caracal
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×