Gheorghe Dincă a pus Caracalul pe harta celor mai căutate orașe din România. Câți români au căutat orașul în ultimele 3 luni

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 13:26
Gheorghe Dincă a pus Caracalul pe harta celor mai căutate orașe din România. Câți români au căutat orașul în ultimele 3 luni
Gheorghe Dincă a făcut cunoscut orașul Caracal într-un mod neplăcut. Sursa foto: Google Maps/ antena3.ro

Gheorghe Dincă a crescut, în mod cu totul cinic, căutările orașului Caracal pe Google. Motorul de căutare a fost ”bombardat” de utilizatori pentru a afla mai multe informații despre localitatea unde au avut loc grozăviile de astă-vară, care îl au în prim plan pe mecanicul auto Dincă.

Gheorghe Dincă și crimele sale, o pată neagră pe imaginea orașului Caracal

Tragedia de la Caracal i-a șocat pe români, motiv pentru care aceștia au căutat orașul din Olt pentru a vedea în primul rând unde au avut loc presupusele crime. În luna iulie, orașul a fost căutat de 368.000 de internauți, iar numărul căutărilor a crescut în august la 450.000. Numărul căutărilor pe cuvântul Caracal a scăzut în septembrie, când cazul a scăzut în popularitate în presă la 90.500.

Ca o comparație, Bucureștiul a fost căutat în iulie de 49.500 de ori, în august de 49.000 de ori, iar în septembrie de 40.500 de ori. Dacă până la evenimentele din zonă mulți români nu știau mare lucru despre Caracal, acum au o imagine negativă despre orașul din județul Olt, considerat pepinieră pentru rețelele de trafic de carne vie, conform teoriilor vehiculate în ultima vreme.

gheorghe dincă
Gheorghe Dincă este acuzat de uciderea adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Sursa foto: digi24.ro

Caracal, un oraș care a fost într-un con de umbră până acum

Caracal este un oraș în județul Olt, patronat de primarul PSD Dumitru-Liviu Radu. În prezent, localitatea este populată de 30.954 de oameni, în scădere față de recensământul din anul 2002, când acolo locuiau 34.000 de persoane. Printre obiectivele turistice ale Caracalului amintim Biblioteca Virgil Carianopol, Pinacoteca Marius Bunescu, Casa Memorială Iancu Jianu, Sinagoga, Muzeul Romanațiului, Teatrul Național Ștefan Iordache sau Foișorul de Foc.

Acum, Caracalul este cunoscut pentru că ar păstori o serie de rețele de proxenetism acoperite de instituțiile care ar trebui să le combată. După ce disparițiile Alexandrei Măceșanu și ale Luizei Melencu au fost intens mediatizate în presă, zvonurile despre rețelele de trafic de carne vie au început să se înmulțească. Mulți oameni ar cunoaște problematica, însă le e frică să vorbească despre ceea ce știu sau au văzut. Ba chiar se spune că autoritățile ar fi mână în mână și ar acoperi aceste rețele.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×