Gest revoltător al unui român! A sunat la 112 și a mințit că se simte rău, doar pentru a se plimba cu izoleta

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 22:42
Gest revoltător al unui român! A sunat la 112 și a mințit că se simte rău, doar pentru a se plimba cu izoleta
A sunat la 112 pentru a se plimba cu izoleta

Românii se comportă excemplar în anumite zone ale țării și respectă cu strictețe regulile de autoizolare impuse de Ministerul Sănătății.

Cu toate acestea, există și indivizi care nu iau în serios efortul depus de autorități și care simt nevoia să pună la încercare nervii tuturor.

Telefon aberant la 112, din partea unui român

Concret, un bărbat din Crainimăt, Bistrița-Năsăud a sunat la 112 și a anunțat că a venit din Italia și prezintă simptome de coronavirus.

Medicii au realizat că alarma fusese falsă și l-au amendat pe român cu 5000 de lei, anunță romaniatv.net.

Echipa de intervenție s-a deplasat de urgență doar pentru a constata că cel care sunase era un individ care era pus pe glume și avea chef să se plimbe cu izoleta.

„Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimăt, afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu. Un Echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică).

La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției. Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5000 de lei”, au anunţat reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Apel la cetățeni: „Nu mai sunați”

În aceste condiții, autoritățile roagă oamenii să nu abuzeze de încrederea pe care o primesc din partea celor care se zbat în aceste zile pentru a salva vieți:

Facem un apel la cetățeni să apeleze cu responsabilitate la numărul unic de urgențe 112! Totodată, vă rugăm ca, în momentul în care apelați acest număr și prezentați diverse simptome, să oferiți în momentul apelului detalii legate de acestea, precum și dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o țară străină, specificând locația! Aceste detalii vor ajuta echipajele în modul corespunzător de acționare! Fiți responsabili pentru sănătatea dumneavoastră și a salvatorilor!”.

Numărul celor infectați cu COVID-19 în România se apropie de 200, astfel că orice efort al medicilor trebuie respectat și apreciat în acest stres.

  • 168 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România în această zi
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×