Gest controversat la Arhiepiscopia Tomisului! IPS Teodosie a împărtășit sute de enoriași cu aceeași linguriță

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 10:22
Gest controversat la Arhiepiscopia Tomisului! IPS Teodosie a împărtășit sute de enoriași cu aceeași linguriță
Un gest controversat a avut loc Arhiepiscopia Tomisului, acolo unde Înalt Prea Sfințitul Teodosie a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă sute de enoriași

Un gest controversat a avut loc Arhiepiscopia Tomisului, acolo unde Înalt Prea Sfințitul Teodosie a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă sute de enoriași la catedrala din Constanţa.

Gest controversat la Arhiepiscopia Tomisului

În plină pandemie de coronavirus, Arhiepiscopia Tomisului a recurs la un gest controversat și i-a împărtășit pe oameni cu aceeași linguriță, deși temutul virus se poate transmite foarte ușor.

Mai mult, conform bzi.ro, nici Arhiepiscopului Tomisului, şi nici cei 10 preoţi care îl asistau nu purtau măşti de protecţie. Toate acestea deși reprezentanții Patriarhiei Române au făcut apel la respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor transmise de Ministerul Sănătăţii și le-au cerut oamenilor să vină cu propria linguriță de acasă.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a spus că cei care se tem că se pot îmbolnăvi din cauză că au primit împărtăşania cu aceeaşi linguriţă pot rezolva această problemă dacă discută cu duhovnicul lor.

”Cei care au temeri să vorbească cu duhovnicii”

”Referitor la linguriţa folosită la împărtăşire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă în care a arătat că cei care sunt în temeri, au dubii sau conştiinţa neliniştită în ce priveşte venirea la sfânta împărtăşanie, să meargă şi să discute cu duhovnicul lor. Pe această linie merge şi Arhiepiscopia Tomisului. Cei care au această problemă să meargă să vorbească cu duhovnicii şi lucrurile se vor rezolva de la caz la caz”, a declarat Tănăsescu.

Patriarhia Română a luat decizia ca bisericile să fie deschise zilnic în această perioadă. De asemenea, conducerea Bisericii Ortodoxe din România a transmis o seri de reguli ce trebuies respectate atât de către preţi, precum şi de către credincioşi.

Fiecare lăcaş sfânt va avea la intrare recomandările Ministerului Sănătăţii pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Acolo unde este posibil, lăcaşele de cult se vor sfătui cu cadre medicale pentru a identifica cele mai bune măsuri de prevenire a epidemiei de coronavirus.

La slujbe, înainte de otpust sa va citi rugăciunea specială pentru pocăinţă, pentru eradicarea epidemiei de coronavirus, pentru însănătoşirea credicioşilor bolnavi, precum şi pentru întărirea spirituală a cadrelor medicale şi a oamenilor care contribuie la combaterea epidemiei de coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a anunțat că vor fi luate mai multe măsuri pentru protejarea credincioșilor ce vor participa atât la slujba de Înviere, unde sunt așteptați foarte mulți oameni, cât și la celelalte  ceremonii religioase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×