Germania ține sub control epidemia de coronavirus. Secretul nemților, dezvăluit de un virusolog

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 23:49
Germania ține sub control epidemia de coronavirus. Secretul nemților, dezvăluit de un virusolog
Germania ține sub control epidemia de coronavirus. Foto: Hepta

Germania raportează o medie a mortalității de 0.8% în urma infecției cu coronavirus, mult sub media din restul țărilor. Virusologul Christian Drosten, de la spitalul din Berlin, a explicat fenomenul.

Germania ține sub control pandemia de coronavirus

Secretul stă în testarea în masă a populației, lucru care nu se întâmplă în restul țărilor afectate de coronavirus.

Unul dintre motivele pentru care sunt puține decese în comparație cu numărul de infectați este că noi facem multe testări. 500.000 pe săptămână”, a explicat specialistul.

Cu toate acestea, doctorii din Germania cred că ar fi nevoie de cel puțin 1.5 milioane de teste pentru a-și da seama cu adevărat de amploarea epidemiei din țara lor.

Din păcate, germanii au atins un plafon al capacității de testare. „Nu cred însă că vom putea să creștem capacitatea de testare”, a explicat Christian Drosten, conform Digi Sport.

Germania stă extrem de bine la capitolul dotări, specialiștii estimând că nemții pot face față fără probleme unei situații critice cu un număr record de morți raportat la 24 de ore.

Spre deosebire de România, în Germania societatea nu a fost blocată, însă au fost înterzise întâlnirile între mai mult de două persoane. Totuși, de menționat că oamenii preferă să se autoizoleze și unele cluburi au fost închise.

În încheiere, virusologul a dezvăluit că oamenii vor rămâne cel mai probabil cu sechele după această perioadă și un stadion de fotbal la un meci, de exemplu, nu se va umple în următorul an din clipa când pandemia de coronavirus a fost învinsă.

70,985 de persoane au fost infectate cu coronavirus în Germania și 682 de oameni au murit. În schimb, Italia are un număr record de morți, 12,428, la 105.792 de cazuri raportate. Spania, Belgia, Olanda și Franța sunt alte țări care au o rată ridicată a mortalității.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×